Bezig met laden...

Logboek

Spaanse Marine krijgt eerste van 36 Airbus H135

Spaanse Marine krijgt eerste van 36 Airbus H135

De Spaanse marine (Armada) heeft zojuist haar eerste Airbus-helikopter in haar geschiedenis ontvangen... en het verhaal is nog maar net begonnen.

De eerste van 7 Airbus H135’s die door de Spaanse marine zijn aangekocht, werd op 27 oktober zoals gepland afgeleverd. Deze eerste levering is deel van het contract dat eind 2021 werd ondertekend voor een vloot van 36 Airbus H135’s voor de Spaanse minister van Defensie.

Deze Airbus H135 zal deel uitmaken van het nieuw opgerichte twaalfde Squadron van de Aircraft Flotilla. De H135 zal worden ingezet voor training en utility vluchten. De bemanningen van de Spaanse marine zullen hun training voortzetten in Albacete in afwachting van de levering van de tweede helikopter, die later dit jaar zal plaatsvinden.

In het eerste semester van 2024 zullen de H135’s kunnen beginnen met het testen van specifieke marine operaties, inclusief het opstijgen vanaf de schepen, met als doel tegen eind 2024 het Initial Operational Capability (IOC) te bereiken.

Foto © Airbus Helicopters - Toni TMA

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *