Bezig met laden...

Logboek

Wat gaat de Hill HX50 turbinehelikopter kosten qua onderhoud?

Wat gaat de Hill HX50 turbinehelikopter kosten qua onderhoud?

We blijven de ontwikkeling van de Hill HX50 helikopter van nabij volgen.

Na de onthulling van de kostprijs van deze 5-persoon turbine helikopter werd de interesse voor deze gans nieuw opgebouwde helikopter alleen maar groter. Om je even te herinneren, Hill lanceert zijn turbinehelikopter tegen de prijs van £495.000 (actueel = €540.000) plus BTW. Toen dit bekend werd werd onze verwondering alleen maar groter en spoorden verschillende lezers ons aan om dieper in dit dossier te duiken. 

Als je dan gaat vergelijken met de 5-zits turbinehelikopter gecertificeerde Robinson R66 die met wat uitrusting minstens $950.000 (ofte €780.000 vandaag) kost is het voordeel voor de HX50 vrij groot. En op basis van de concepttekeningen en bekende specificatie's lijkt de HX50 nog een reeks andere voordelen te hebben (althans op papier). En een 4-zits pistonhelikopter Robinson R44 Raven II met een ietwat vergelijkbare avionics kost vandaag $600.000 (ofte €500.000) plus BTW. 

Besluiten dat de Hill HX50 de Robinson helikopters naar de schroothoop zal verwijzen is minstens voorbarig maar als alles zich realiseert wat we tot op heden weten over de HX50 zal deze een stevige concurrent worden van Robinson en andere helikopters in dit segment. 

Maar gaan de onderhoudskosten niet de pan uitrijzen? We vroeger het aan Dr. Hill zelf, kijk hieronder in de video naar zijn antwoord.

Als je onze vorige artikels over de Hill HX50 wil nalezen, klik dan hier.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *