Bezig met laden...

Logboek

Defensie NL gaat Cougars terug zelf in Woensdrecht onderhouden

Defensie NL gaat Cougars terug zelf in Woensdrecht onderhouden

Met de opening van het nieuwe onderhouds-dock voor de Cougars bij het 980 Squadron op 14 mei is na een afwezigheid van zeven jaar het groot onderhoud van de Cougars terug op Vliegbasis Woensdrecht.

Dat werd tussen 2017 tot april 2024 uitgevoerd door civiele partner Heli-One in Stavanger of bij EADS in het Poolse Rzeszow. Met deze verandering is DHC (Defensie Helikopter Commando) voortaan minder afhankelijk van externe civiele partijen.

Groot onderhoud, ofwel base maintenance, betekent dat bijna de hele helikopter uit elkaar gaat. Onderdelen worden geïnspecteerd en reparaties uitgevoerd. Deze inspecties zijn arbeidsintensief en duren lang.

Bij het 980 Squadron Vliegtuig- en Helikopteronderhoud is ruimte en kennis aanwezig om de inspecties uit te voeren. Naast groot onderhoud gaat het 980 Squadron in overleg met Program Management en 300 Squadron in de nabije toekomst ook modificaties uitvoeren. Civiele partner Heli-One blijft wel betrokken bij het uitvoeren van onderhoud aan de Cougar.

Aan de terugkomst van de Cougar naar Woensdrecht is ruim twee jaar gewerkt. In die periode zijn onder andere arbeidsplaatsen gevuld, is de technische werkvoorbereiding en planning opgestart en het onderhouds-dock ingericht.

980 Squadron

980 Vliegtuig- en Helikopteronderhoud Squadron op Woensdrecht zorgt voor onderhoud, reparatie, modificatie en revisiewerkzaamheden aan vliegtuigen en helikopters. Vliegtuigplaatwerk en schilderen behoren ook tot de werkzaamheden van dit squadron.

Bron en foto: Ministerie van Defensie (NL)

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *