Bezig met laden...

Logboek

Digitale Sanicole Airshow op 11 september 2020

Digitale Sanicole Airshow op 11 september 2020

Alle airshows moesten dit jaar onder druk van de corona-maatregelen en het verbod op massa-evenementen hun editie 2020 aflasten. Geen leuk vooruitzicht voor de luchtvaartliefhebbers dit zomerseizoen.

Zo ook een van onze meest bekende Benelux luchtvaartshows, de Sanicole Airshow, die normaal op 11 en 13 september 2020 zou doorgaan moest deze editie aflasten en plande gelijk de 42e editie op 10 en 12 september 2021.

Maar toch komt de Sanicole Airshow nu met een leuke verrassing! Klik hier om het te zien en te horen uit de mond van squadron-leader Martin Perth van de Red Arrows, het acrobatisch team van de RAF. 

Sanicole zal op vrijdagavond 11 september, de oorspronkelijke datum van onze avondshow, de Digital Sanicole Airshow organiseren. Samen met de allerbeste piloten en teams van over de hele wereld zal Sanicole een vliegshow uitzenden via het internet. We nemen jullie mee achter de schermen van de airshow wereld en de Sanicole Airshow aan de hand van opnames van de meest spectaculaire demonstraties, unieke on-board beelden, interviews met piloten en beelden uit het Sanicole archief.

De typische airshow beelden zullen worden aangevuld met enkele reportages van unieke historische en moderne vliegtuigen die we gaan bezoeken op hun thuisbasis. Op die manier zullen we onze piloten toch nog bij jullie krijgen, en wel in hun huiskamer. We kijken met spanning uit naar welke helikopters in deze digitale versie te zien zullen zijn!

Maar het is niet zo maar een show. Sanicole is een familie-organisatie, door en voor families en veiligheid is altijd onze absolute topprioriteit.  Met de steun van een hele grote groep medische topprofessionals en experten in crisis management, heeft Sanicole zich ontwikkeld als een evenement met een voortrekkersrol inzake noodplanning en medische hulpverlening. Ingevolge COVID-19 staat de  medische tak van onze Sanicole familie reeds gedurende lange periode onder zeer zware druk in de verschillende zorgcentra en ziekenhuizen waar zij werkzaam zijn.

Daarom wordt deze vliegshow aan hun opgedragen en zal de integrale opbrengst van dit project geschonken worden aan enkele organisaties die zich inzetten voor post traumatische stress behandeling van hulp- en zorgverleners.

In de komende weken worden de deelnemers aangekondigd die aan dit bijzondere event zullen meewerken en wordt ook bekend gemaakt hoe jullie het goede doel waarvoor dit event georganiseerd wordt, kunnen steunen.

Foto copyrights: Willem Vandenwijngaerden

Video: Agusta Bell AB412SP SAR Dutch Air Force - Sar Demo op Sanicole 2010 & 2011- Marc Talloen

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *