Bezig met laden...

Logboek

MD Helicopters verkoopt 12 MD 530F aan Nigeria

MD Helicopters verkoopt 12 MD 530F aan Nigeria

MD Helicopters (MDH) heeft in Nigeria een contract gesloten met de Nigeriaanse federale overheid voor de levering van 12 MD 530F Cayuse Warrior Plus Scout/Attack-helikopters.

Deze nieuwe helikoptervloot zal worden geëxploiteerd door de Nigerian Army Aviation om de veiligheidsproblemen in het land aan te pakken. De aanschaf van de nieuwe aanvalshelikopters maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van de federale regering van Nigeria om de capaciteit van het Nigeriaanse leger te vergroten.

“MD Helicopters is dankbaar voor het vertrouwen van de Nigeriaanse regering, en we zijn verheugd om deze speciaal gebouwde, voordelige oplossing aan Nigeria en de wereld te laten zien”, zegt Brad Pedersen, president en CEO van MD Helicopters, die samen met het leiderschap van het Nigeriaanse leger de ondertekeningsceremonie (zie foto @ Nigeriaans Leger) bijwoonde. 

MD Helicopters zal in het vierde kwartaal van 2023 beginnen met het leveren van de helikopters aan Nigeria.

De MD Cayuse Warrior is een beproefd tactisch verkennings- en licht aanvalsvliegtuig, gebouwd op basis van het MD 530F-ontwerp en gewaardeerd om zijn ongeëvenaarde kracht, veiligheid, snelheid, behendigheid en ongeëvenaarde capaciteiten in besloten ruimtes. De 'Plus'-versie bevat missieverbeteringen, waaronder het wapensysteem, verbeteringen aan de avionics, de bepantsering en verbeterde krachtprestaties.

De deal met Nigeria omvat naast de helikopters ook een compleet ILS-pakket, reserveonderdelen, piloten- en technicitraining en een simulator.

De Nigeriaanse luchtmacht kondigde eerder aan dat ze zes Turkse TAI T129 Atak helikopters zou kopen en enkele piloten begonnen zelfs aan een opleiding. Het is onduidelijk of dit order uiteindelijk werd bevestigd. 

Nigeria heeft ook een uitgebreide vloot Leonardo helikopters en verwacht ook daar nog een aantal helikopters te ontvangen. 

 

Foto © MD Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *