Bezig met laden...

Logboek

Helikopters van de Politie Luchtsteun aan de grond?

Helikopters van de Politie Luchtsteun aan de grond?

De helikopters van de federale politie kunnen niet meer tanken in de tankstations (BP, Shell) van de gewone burgerlijke luchthavens. Oorzaak: een gebrek aan budget, schreef La Dernière Heure zaterdag. De federale politie ontkende intussen dat er budgettaire problemen zijn. Zowel Knack, De Morgen als Belga namen het artikel over en hadden - zij het wat beperkte - achtergrond informatie. Blijkbaar worden de facturen van de tankbeurten te laat betaald, vandaar de blokkering van de tankkaarten.

De Federale Politie Luchtsteun weigerde afgelopen donderdag een vraag om een helikopter van het Brusselse parket omdat er niet genoeg geld was om te tanken. Bij de Luchtsteun bevestigt men het verhaal, maar luidt het dat de oorzaak de slechte weersomstandigheden waren. De tankkaarten die gebruikt worden om bij te tanken aan de tankstations van de gewone luchthavens, zouden geblokkeerd zijn omdat er onvoldoende budget is. De helikopters kunnen wel nog kerosene tanken aan de stations van Defensie, waar er kan betaald worden met een uitstel van zes maanden.

Reactie politie: "De federale politie ontkent met klem dat er budgettaire problemen zijn om de helikopters van brandstof te voorzien. De politiehelikopters zijn wel degelijk altijd volgetankt en zij kunnen daarvoor terecht bij de tankinstallaties van Defensie en indien nodig bij particuliere leveranciers. Dat is niet de reden waarom de helikopter donderdag niet ter plaatse ging," zegt de federale politie. "Op het moment van het schietincident in Anderlecht donderdagavond was er geen politiehelikopter in de buurt. De Luchtsteun van de federale politie is op elk moment van de dag of nacht oproepbaar en terugroepbaar. Als er echter geen helikopter boven Brussel vliegt op het moment van de aanvraag, gaat er een zekere tijd voorbij alvorens die ter plekke is en dus ook de meerwaarde van de aanwezigheid van een helikopter kleiner wordt".

Al bij al toch wat rare informatie; de Luchtsteun wijst zeer weinig vragen voor hulp af en van Zaventem naar Anderlecht vliegen is nu ook al geen groot tijdsverlies als je rekent dat de MD-900's helikopters in een 5-tal minuten de lucht kunnen in zijn. Onze bronnen in de helikopterwereld lieten niet toe om deze informatie vandaag te bevestigen of te ontkennen; hebt U wat informatie dan kunt U ons een email sturen op [email protected].

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *