Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit het Belgische en Nederlandse luchtvaartregister

Nieuws uit het Belgische en Nederlandse luchtvaartregister

De voorbije weken was er interessant nieuws voor de helikopterliefhebbers. Ook een aantal nieuwe toestellen werden in onze luchtvaartregisters ingeschreven maar er waren ook uitschrijvingen te noteren.

  • KNSF Flights Services maakte een inschrijving van een nieuwe H135 (type EC135 T3H). Het toestel zal vliegen onder de registratie PH-YIS en zal vermoedelijk de EC130B4 met registratie PH-RIS vervangen, die te koop staat.
    • we hebben nog geen foto van de nieuwe PH-YIS; heeft iemand deze nieuwe helikopter kunnen fotograferen en wil hij zijn foto op de Helispot delen? Dank bij voorbaat voor een mailtje naar [email protected] 
  • Op 5 maart werd de helikopter H135 (type EC135 P3H) met registratie OO-PAS in het Belgisch register ingeschreven. Het toestel van een Luxemburgs bedrijf zal bij Heli-Business (EBKT) vliegen.  
    • een fotoreportage van de aankomst op het vliegveld van Kortrijk - Wevelgem kun je hier zien.   
  • Na onze oproep om informatie over de Robinson R22 met registratie OO-RWD kregen we via de Aviation Society of Antwerp (ASA) info dat het toestel sinds oktober 2016 niet meer vliegt. Op dat moment bereikte het toestel zijn overhaul-verplichting (12 jaar of 2.200 uren) en de eigenaar besliste dit niet te doen. Sindsdien staat het toestel te koop. De OO-RWD vloog destijds bij Rotor & Wing.
  • Eind 2019 werd de EC135 P2+ met call-sign PH-MMT van de Nederlandse ANWB uit het Nederlands luchtvaartregister uitgeschreven. Na vele jaren in dienst van de medische urgentiezorg in Nederland vertrekt dit toestel naar het Duitse ADAC.
  • De Franse Robinson R44 Raven 1 met call-sign F-HATR werd in Frankrijk uitgeschreven met reden: verkocht naar België. Het toestel was reeds eenmaal eerder ingeschreven in het Belgische register als OO-KMH en was dan eigendom van de firma Krismar uit Wingene. 
  • Op 21 februari 2020 kwam er een Airbus Helicopters, type H130, van de fabriek van Airbus Helicopters in het Franse Marignane naar de luchthaven van Antwerpen (EBAW). Het toestel vliegt onder de registratie OO-ARI. Deze call-sign was reeds gereserveerd voor eigenaar Arie Stelloo uit Schilde. Fotograaf Walter Van Brempt was present op EBAW bij de aankomst van deze nieuwe aanwinst in het Belgisch register. Dank dat we deze foto mogen delen. 

Tot zover de info van de afgelopen weken.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *