Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws - Airbus levert eerste UH-72B - DSEI opent zijn deuren - Sloane wordt 50 - Guimbal US vliegt 50.000u

Kort nieuws - Airbus levert eerste UH-72B - DSEI opent zijn deuren - Sloane wordt 50 - Guimbal US vliegt 50.000u

Airbus Helicopters levert eerste UH-72B Lakota aan de US Army National Guard 

De Airbus Helicopters heeft, vanuit zijn productiefaciliteit in Columbus, Mississippi US, de allereerste UH-72B, de nieuwste variant van zijn Lakota-helikopter, geleverd aan de Nationale Garde van het Amerikaanse leger. Deze levering is de eerste van 18 UH-72B Lakota-helikopters die momenteel in aanbouw zijn om de kritieke missies van de Nationale Garde te ondersteunen.

"Met de toevoeging van de UH-72B Lakota aan onze vloot, vergroot het Amerikaanse leger zijn vermogen om levens te redden, gemeenschappen te beschermen en rampenbestrijding te bieden wanneer dat het meest nodig is", zegt kolonel Calvin Lane, projectmanager van het Amerikaanse leger voor helikopters. "De Lakota-helikopter is al meer dan 15 jaar een belangrijk deel van het leger en we kijken ernaar uit om te profiteren van de nieuwste technologieën en prestaties die de nieuwste UB-72B-variant zal bieden, zonder extra onderzoeks- en ontwikkelingskosten voor het leger."

De UH-72B is de nieuwste versie van de Airbus H145 burgerhelikopter die sinds de eerste Lakota-contracttoekenning in 2006 de 'Light Utility Helicopter' van het leger is geweest.

De UH-72B is gebaseerd op de succesvolle H145D2 en bevat technologieën die zowel de veiligheid als de vliegprestaties verbeteren, waaronder de vijfbladige hoofdrotor, de Fenestron-gehulde staartrotor, Safran Arriel 2E-motoren en de door Airbus ontworpen Helionix-avionicssuite. De Helionix-suite bevat een geavanceerde dual-duplex, vierassige stuurautomaat om vluchtomhullende en overlimietbescherming, automatisch opstijgen en een systeem om autorotatie's veiliger uit te voeren. 

 

DSEI start vandaag

Defence and Security Equipment International (DSEI) is een Britse tweejaarlijkse beurs voor defensie en veiligheid die dient als een forum tussen regeringen, nationale strijdkrachten, de industrie en academici.

Airbus zal zijn toonaangevende reeks producten en diensten in de defensie-, ruimtevaart-, beveiligde communicatie- en helikoptersegmenten presenteren op de DSEI-beurs in Excel, Londen van 14-17 september. De Airbus-stand H6-122 zal modellen bevatten van de nieuwe generatie A400M airlifter en Skynet 6A militaire communicatiesatelliet, plus een groot nieuw model van de H175M medium transporthelikopter.

Bezoekers zullen meer te weten komen over het op Airbus H175M gebaseerde voorstel van Airbus Helicopters om te voldoen aan de behoeften van het 'NHM - New Medium Helicopter' programma van het Britse leger.

 

De Noord Amerikaanse Guimbal Cabri vloot heeft reeds meer dan 50.000 vlieguren op de teller

De distributeur van de Guimbal Cabri in Noord-Amerika, Precision Support Services, heeft aangekondigd dat de vloot van meer dan 40 Guimbal Cabri helikopters in de US de kaap van 50.000 vlieguren heeft overtroffen. De eerste Guimbal Cabri werd in 2014 in de US geïmporteerd waarna deze in 2015 door de FAA werd gecertificeerd. De Cabri's worden gebruikt in meer dan 20 vliegscholen maar ook enkele universiteiten en enkele private eigenaars. 

De wereldwijde vloot van Guimbal Cabri's bestaat uit bijna 300 toestellen die samen reeds 350.000 uren hebben gevlogen. De verkoop van de Guimbal Cabri is de laatste paar jaar iets teruggelopen. 

 

UK helikopterbedrijf Sloane viert 50 jaar in de helikopterbusiness

De grootste Robinson dealer van Europa, het Britse Sloane, viert deze dagen zijn 50e verjaardag. De onderneming is opgericht door en vandaag nog steeds volledig in handen van David George.

Sloane was de allereerste dealer van Robinson in Europa intussen 45 jaar geleden en verkocht reeds meer dan 500 Robinson helikopters in de UK en Ierland. Daarnaast is Sloane al meer dan 25 jaar een succesvolle Leonardo dealer met een geautoriseerd servicecentrum. Sloane heeft ook een vliegschool en een eigen vloot helikopters waarmee het chartervluchten en medische urgentievluchten uitvoert.

Op de viering van 50 jaar Sloane waren vertegenwoordigers van Leonardo aanwezig en ook Kurt Robinson, de CEO van Robinson Helicopters, was naar de UK gekomen om Sloane te feliciteren. (zie foto en ook onderstaande video)

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *