Bezig met laden...

Logboek

EHang verwacht Chinese certificatie en krijgt test-licentie in Oostenrijk

EHang verwacht Chinese certificatie en krijgt test-licentie in Oostenrijk

In de marge van de resultaten van het derde kwartaal heeft eVTOL producent, EHang laten verstaan dat haar EHang 216 eVTOL in 2021 een certificatie zal bekomen van de Chinese luchtvaartautoriteit CAAC. Het is klaar om onmiddellijk nadien haar commerciële activiteiten met haat eVTOL's op te starten. Dit zou de eerste gecertificeerde commerciële eVTOL ter wereld zijn.

De fabricatie van de EHang eVTOL's in de nieuwe fabriek in Guangdong (China) zal starten in het tweede kwartaal 2021 om in de eerste 12 maanden zowat 600 eVTOL's te produceren. Stichter en huidig CEO van EHang Hu Huazhi wist ook te vertellen dat zijn onderneming reeds 100 eVTOL's verkocht heeft die samen reeds 10.000 vluchten hebben gemaakt. 

Op de vraag waar al deze 100 eVTOL's vliegen en waar EHang 600 eVTOL's aan de man zal brengen in de eerste periode 2021/2022 wilde Hu Huazhi niet ingaan. Hij vertelde wel dat EHang een groeiende ondersteuning ziet van de Chinese overheid voor de eVTOL industrie en voor de eVTOL brandbestrijding in het bijzonder. 

EHang heeft zijn business model intussen zo aangepast dat het naast de ontwikkeling en de bouw van de eVTOL's ook operationele vluchtuitvoeringen zal aanbieden aan zijn klanten. Een dergelijk geïntegreerd aanbod verkoopt niet langer toestellen maar missies. Dit moet voor autoriteiten de stap naar eVTOL oplossingen makkelijker maken.  

Oostenrijk

Op 9 december kreeg EHang van de Oostenrijkse luchtvaartautoriteit een goedkeuring voor bemande en onbemande testvluchten voor de EHang 216 AAV. Deze goedkeuring laat EHang toe om zijn eVTOL's en zijn oplossingen te demonstreren in Europa. De EHang 246AAV kreeg de Oostenrijkse registratie OE-VFA. De eerste proefvlucht heeft met succes plaatsgevonden in moeilijke weersomstandigheden in St Martin in Innkreis onder supervisie van de CAA. 

Foto copyright: EHang

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *