Bezig met laden...

Logboek

Knappe FlytX avionics voor Airbus H160M

Knappe FlytX avionics voor Airbus H160M

Op dag 2 van de Paris Air Show was er aandacht voor de FlytX avionics van de Franse fabrikant Thales (voorheen Thomson-CSF). 

De Franse luchtmacht kiest voor de FlytX avionics voor haar toekomstige Airbus H160M helikopters: de Guépards (Cheetahs).

De FlytX-avionicasuite werd door Airbus Helicopters en het Franse Directoraat-Generaal voor Bewapening (DGA) geselecteerd om de toekomstige H160M Light Joint Helicopters (HIL) uit te rusten. Airbus Helicopters en Thales zullen ook de mogelijkheid bestuderen om de FlytX te integreren op de toekomstige Airbus Tiger MKIII.

De knappe cockpit, ontworpen bij Thales in Bordeaux, vergemakkelijkt de besturing dankzij de nieuwste technologieën op het gebied van display. FlytX vertrouwt op voelbare, directe en natuurlijke interfaces tussen mens en machine. De werklast wordt verminderd waardoor piloten zich kunnen concentreren op hun missies met een optimaal niveau van beveiliging.

FlytX is het resultaat van het Avionics 2020-concept dat voor het eerst werd onthuld tijdens de Paris Air Show 2013, met een tactiele en ergonomische interface ontworpen door en voor piloten.

Militaire helikopters moeten verkennings-, vuursteun-, bewakings- of reddingsmissies uitvoeren in een meestal druk luchtruim. Piloten moeten in staat zijn om hun vijanden te observeren, obstakels te vermijden en hun missies te volbrengen terwijl ze de helikopter besturen en werken met de informatie die door het vliegtuigsysteem wordt doorgegeven.

FlytX, volledig gericht op missie, is ontwikkeld om maximale efficiëntie te bieden. De technologie geïmplementeerd in de FlytX-oplossing vermindert de werkdruk van de piloten, zodat ze zich op elk beslissend moment kunnen concentreren op het succes van hun missies.

Deze cockpit van de toekomst is aanpasbaar en evolueert en kan zich perfect aanpassen aan de specifieke behoeften van bemanningen en hun missies. Volledig verbonden, FlytX is in de lucht en op de grond te verbinden met applicaties uit de open wereld in een cybersecure-omgeving. Exploitanten kunnen zo in een volledig beveiligde omgeving hun eigen systemen openen en ze vrij laten evolueren.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *