Bezig met laden...

Logboek

EHANG krijgt goedkeuring van CAAC voor haar EHang 216 Logistics

EHANG krijgt goedkeuring van CAAC voor haar EHang 216 Logistics

EHang, een van de marktleiders in AAV's (Autonomous Aerial Vehicle), kondigde in een persbericht aan dat het een certificatie heeft ontvangen van de Chinese luchtvaartautoriteit CAAC, waarmee het commercieel kan vliegen met de EHang 216 voor logistieke doeleinden.

Met deze certificatie heeft EHang, als eerste wereldwijd, een certificatie in handen voor logistieke operatie's met een AAV in de categorie 150kg en meer.

EHang heeft deze certificatie gekregen op basis van de CAAC regelgeving die gebaseerd is op het Specific Operation Risk Assessment (“SORA”) framework van de Joint Authorities for Rulemaking of Unmanned Systems (“JARUS”), een groep experten vanuit 61 landen, inclusief China, de USA, de EU (EASA) en EUROCONTROL.

Met deze goedkeuring kan EHang nu haar proefopstelling van een logistieke dienst met de EHang 216, starten bij een klant in Taizhou. De test zal zowel onshore als offshore activiteiten omvatten alsmede missies op een heuveltop. EHang zal deze testen snel uitbreiden naar andere delen van China.

De CAAC zal zeer nauw betrokken zijn bij deze testen om ervaring op te doen en ook om te onderzoeken of de regelgeving in overeenstemming is met de realiteit waarin het toestel moet vliegen. EHang startte haar eerste logistieke testen in mei 2019 toen het een samenwerking begon met de grote logistieke speler DHL-Sinotrans

EHang stichter, voorzitter en CEO Hu Huazhi juicht deze certificatie toe en ziet hierin een eerste stap in de richting van de certificatie van UAM stadstaxi's.This approval is of great significance.

De wereldwijde eerste goedkeuring van de EHang 216 zal ook druk zetten bij de andere ontwikkelaars van AAV's en UAM's. 

Luchtlogistiek is een essentiële 'drone' toepassing met een groot potentieel. Zakenbank Morgan Stanley, raamt de globlale UAM markt wereldwijd op niet minder dan US$1.5 trillion by 2040.  

Hieronder kun je de video bekijken van de eerste vliegtesten in het Chinese Taizhou.

Foto copyrights: EHang

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *