Bezig met laden...

Logboek

Training met de zwaarste US helikopter, de King Stallion CH-53K

Training met de zwaarste US helikopter, de King Stallion CH-53K

Sikorsky heeft een suite van CH-53K®-trainingsapparaten, gelijktijdig ontwikkeld met het King Stallion helikopter, die de Amerikaanse mariniers in staat stelt hun missies met succes voor te bereiden en te trainen. 

Klaar voor alles
De gecontaineriseerde simulator, de CFTD, is een draagbare vluchtsimulator voor alle missies die cockpitbemanningen kunnen trainen op het volledige bereik van zware hefmissies. De mariniers trainen momenteel met de CFTD op Marine Corps Air Station (MCAS) New River in Jacksonville, North Carolina.

"Er is niets waarvoor we het niet kunnen programmeren wat we in het echte leven niet zouden kunnen tegenkomen", zei kapitein Nick Moran, operationele testpiloot van het US Marine Corps voor de CH-53K en CH-53E. In een zeer meeslepende virtuele omgeving repliceert de CFTD de functionaliteit, vluchtkenmerken, missieprofielen en ongeëvenaarde mogelijkheden van de zware helikopter. De simulator kan ook verschillende omgevingsomstandigheden nabootsen waarin de helikopter waarschijnlijk ooit zal vliegen.

Onderhoud voor de missie
De onderhoudstrainer voor helikopteremulatie, de HEMT, en de samengestelde onderhoudstrainer, de CMT (zie foto boven), zijn speciaal gebouwd voor onderhoudstraining.

De HEMT is een computergestuurd lab dat de monteur vertrouwd maakt met onderhoudstaken. Door de binnen- en buitenkant van de helikopter virtueel weer te geven en feedback te geven, leren onderhoudertechnici veel van de onderhoudsfuncties vooraleer ze aan de helikopter zelf gaan werken.

De CMT is een mock-up op ware grootte van het vliegtuig en is de laatste stap om de onderhoudstechnieker verder vertrouwd te maken met de helikopter. Met dit toestel kunnen studenten-technici communiceren met fysieke bedieningselementen om te leren hardware te verwijderen en terug te installeren en functionele controles uit te voeren. Een besturingssysteem voor instructeurs wijst taken toe en bewaakt de voortgang voor gerichte feedback. 

Een meeslepende ervaring
Door training kan een omgeving worden gecreëerd die realistisch is voor een echte helikopter, met veiligheid als prioriteit. Sean Cattanach, senior programmamanager van het CH-53K-trainingssysteem, zei: "Omdat de trainer samen met de helikopter zelf is ontwikkeld, zijn de vluchttrainer en de onderhoudstrainers ongelooflijk nauwkeurig voor de echte ervaring van het werken met de helikopter."

De CH-53K, die 36.000 pond kan tillen, is de krachtigste helikopter voor zware lasten die ooit in de Verenigde Staten is gebouwd. Het technologisch geavanceerde ontwerp van de King Stallion CH-53K zal volgens Sikorsky voldoen aan de toekomstige oorlogseisen. 

Foto's © Sikorsky - Lockheed-Martin 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *