Bezig met laden...

Logboek

Babcock en Airbus leveren eerste H160 aan de Franse Marine

Babcock en Airbus leveren eerste H160 aan de Franse Marine

De allereerste Airbus Helicopters H160 maakt zich op voor zijn maritieme SAR-operaties met de Franse Nationale Marine.

Nu het contract ondertekend is door de Franse DGA (Direction générale de l'armement), heeft Airbus op 17 mei de eerste van zes helikopters geleverd aan Babcock International Group in Cannet-des-Maures, die ze zal uitrusten met extra missiesystemen. 

Na een korte evaluatieperiode in het testcentrum van de Franse marine (CEPA), zullen deze zes H160 helikopters in 2023 geleidelijk in gebruik worden genomen vanaf de luchthaven van Cherbourg (Normandië), het Lanveoc-Poulmic Naval Air Station (Bretagne) en het Hyères Naval Air Station (Provence).

In afwachting van de militaire H160M "Guépard"-leveringen in het kader van het Franse Joint Light Helicopter (Hélicoptère Interarmées Léger: HIL)-programma, zullen deze H160's de SAR-missies overnemen die momenteel worden uitgevoerd door de NH90's en Panthers, waardoor deze helikopters hun belangrijkste taken kunnen vervullen. taken op zee aan boord van gevechtsvaartuigen.

Met een hoge beschikbaarheidsgraad is de H160 op elk moment klaar om zoek- en reddingsmissies uit te voeren. De H160 is ontworpen met veiligheid als prioriteit en kan in de meest veeleisende omstandigheden werken. In de komende 10 jaar zal Babcock France deze toestellen leasen aan de Franse Marine en zorgen voor alle MRO (maintenance, repair & overhaul) om een hoge beschikbaarheid van deze toestellen te garanderen. 

 

Wat voorafging

Helikopteroperator Babcock was destijds de globale lanceringsklant voor de civiele Airbus H160. Maar deze toestellen zullen voor 10 jaar deel uitmaken van een overgangsvloot van de Franse Marine tot de militaire H160M Guepard zal worden geleverd. Er werden ook reeds een 12 Airbus Dauphins bij Heli-Union en 4 Dauphins bij NHV gehuurd voor deze overgangsvloot. 

Helikopteroperator Babcock is zeker niet ongelukkig zijn met deze deal. Babcock heeft reeds een deel van zijn verlieslatende helikopterafdeling verkocht aan CHC en wil ook het resterende deel verkopen. Het zat niet direct te springen om zijn vloot aan te passen met Airbus H160. De mogelijkheid om de toestellen richting de Franse marine te loodsen was dan ook een prima oplossing. 

 

Foto's © Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *