Bezig met laden...

Logboek

Joby Aviation krijgt militaire ARC voor haar eVTOL

Joby Aviation krijgt militaire ARC voor haar eVTOL

Joby Aviation, de bekende eVTOL ontwikkelaar die in ons nieuws kwam vorige week door de aankoop van Uber Elevate, heeft nu ook een goedkeuring binnen voor haar eVTOL van de US Air Force.

De US Air Force heeft Joby Aviation de eerste militaire luchtwaardigheidscertificaat, voor de Joby S4, afgeleverd binnen het programma Agility Prime. Dit project van de US Air Force wil burgerlijke eVTOL's ook bekijken in functie van mogelijke militaire toepassingen. Reeds in 2023 willen de Amerikaanse militairen dergelijke toestellen gaan aankopen en inzetten.

Naast Joby Aviation maken ook 18 andere ontwikkelaars deel uit van het Agility Prime programma. Beta Technologies staat ook zeer dicht bij een luchtwaardigheids-goedkeuring door de militairen. Begin volgend jaar plannen Joby en Beta hun eerste testvluchten met de Amerikaanse luchtmacht. 

De bedrijven die deelnemen in het programma zullen door de militairen worden ondersteund in hun testen en ontwikkelingen waardoor ze van hun kant ook makkelijker hun commerciële certificatieproject bij de FAA kunnen afwerken. De Wall Street Journal ziet in dit project een duidelijke ondersteuning van deze industrie door de US Air Force.

In het totaal zal de US Air Force binnen het Agility Program niet minder dan $100 miljoen per jaar spenderen aan de ontwikkelingen van deze eVTOL oplossingen. Het leger heeft zeer veel interesse in de technologische evolutie rond eVTOL's niet alleen om de militaire mogelijkheden maar omdat deze mogelijkheden aan een veel lager prijskaartje op de markt komen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *