Bezig met laden...

Logboek

Roland Berger publiceert interessante studie over Urban Air Mobility

Roland Berger publiceert interessante studie over Urban Air Mobility

Het wereldwijd befaamde adviesbureau Roland Berger heeft een studie gepubliceerd over de toekomstige stadsmobiliteit en luchttaxis.

Roland Berger ziet in de ontwikkelingen van de elektrische stuwkracht, de autonome vluchtsystemen en de 5G communcatienetwerken de juiste cocktail voor een netwerk van 'on-demand' luchttaxis in de steden, shuttles tussen de luchthaven en de steden en intercity verbindingen.

De Urban AIr Mobility brengt een derde dimensie in het oververzadigde stadsverkeer. Het zal snel geintergreerd worden in de vervoersinfrastructuur van een stad en ook dienst doen om snelle interventiediensten, politie en brandweer efficient en snel in de stad te bewegen.

De eerste testvluchten gaan reeds begin 2020 starten in Dubai, Singapore, Los Angeles en Dallas. Betere batterijen, nieuwe toestellen en autonome vluchtsystemen zullen tegen eind van de jaren 2020 de luchttaxi gemeengoed maken in grotere agglomeraties en het ganse systeem betaalbaar maken.

De studie van Roland Berger leest niet als een futuristische roman maar als een realistisch transport model voor onze nabije toekomst. Klik hier en lees. Conclusie: het geen droom maar een realiteit.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *