Bezig met laden...

Logboek

Nederlandse SAR helikopters verkocht aan Peru

Nederlandse SAR helikopters verkocht aan Peru

De drie Nederlandse Bell 412SP helikopters worden verkocht aan Peru. Na jarenlange inzet voor SAR diensten en patientenvervoer van en naar de Waddeneilanden wordt ten laatste medio 2015 deze dienst door Defensie stopgezet.

Het Belgische NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen) krijgt deze taak toegewezen middels een contract met een looptijd van 5 jaar en start op 1 Juli 2015. Het 303 Squadron (Leeuwarden) met de drie Bell 412SP helikopters zal dan 55 jaar dienst hebben gedaan voor de bevolking. 

De drie helikopters met call-sign R-01, R-02 en R-03 worden verkocht aan Peru. Nadat op 5 December 2014 het bevoorradingsschip de HM Amsterdam aan Peruvianen werd verkocht en overgedragen zullen ook deze helikopter een tweede leven krijgen in het Peruviaanse leger. Een juiste datum van overdracht aan Peru is nog niets bekend; ondertussen voeren deze helikopters nog dagelijks missie uit vooral voor patientenvervoer. Ook een Fokker 50 werd reeds aan de Peruvianen verkocht; de Peruvianen zijn erg gelukkig met de militaire aankopen uit Nederland. Het leverde de Nederlandse Minister van Defensie, Mevr Hennis, intussen een onderscheiding op van de regering in Lima.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *