Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters ANSAT gecertificeerd met 1.000 kg aan externe sling

Russian Helicopters ANSAT gecertificeerd met 1.000 kg aan externe sling

Russian Helicopters, het conglomeraat van alle Russische helikopterbedrijven, heeft aangekondigd dat haar nieuwste bi-turbine helikopter, de Ansat, nu kan worden uitgerust met een cargohaak die gewichten tot 1.000 kg kan liften.

De Ansat kan ook worden ingezet bij brandbestrijding waarbij een bambi-bucket 1.000 liter bluswater boven de brand kan uitstorten. De cargohaak is de een optie voor deze all-round helikopter. 

De testen gebeurden op de terreinen van de Kazan Helicopters fabriek. De Ansat klom tot op een hoogte van 3.700 meter met een gewicht van 600 kg aan de cargohaak. De MTOW (maxium takeoff weight) van de Ansat met de cargohaak en een externe lading is nu opgevoerd tot 3.800 kg. 

Andere optie's van de Russian Helicopter Ansat zijn:

  • aanpassingen om 7 passagiers te transporteren in VIP stijl 
  • aanpassing voor een medische module met couveuse voor vroeggeborenen
  • een speciale covid-19 uitrusting
  • speciaal hoisting mechanisme met een lier voor rescue operatie's of cargo (maximum gewicht 272 kg)

De woordvoerder van de onderneming vertelde ook dat er binnenkort met de M-versie een aanpassing komt van de vliegafstand tot 565 km. Deze Ansat-M maakte reeds zijn maidenvlucht in december 2020 en kreeg ook de modernste avionics aan boord.

De Ansat is een relatief nieuwe, lichte bi-turbine helikopter met een meer westerse look. Het toestel kan opereren in temperaturen tussen de -45° en plus 50° Celsius en kan zulks doen zelf in het hooggebergte.

Tot op heden zijn meer dan 90 Ansat-helikopters (van de eerste uitvoering) geleverd aan Russische klanten. Daarvan zijn er 40 actief in het programma voor de ontwikkeling van een luchtambulance netwerk in de Russische Federatie. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *