Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

Alhoewel we sinds het begin van afgelopen maand weer mogen vliegen, waren er weinig helikopterbewegingen in de nationale luchtvaartregisters van de drie Benelux-landen. 

Toch konden we enige nieuwtjes sprokkelen die we graag delen:

  • De rode Robinson R44 Raven II met call-sign OO-RED, die tot eind vorig jaar actief was bij het Duitse Air Lloyd werd ingeschreven op naam van de heer Clements uit Boortmeerbeek. Toestel is voorlopig gebaseerd op EBKT maar zou later naar EBAW verhuizen. 
  • De zwart-gele Robinson R22 met call-sign OO-RUN vliegt sinds lang niet meer en is toe aan een algehele overhaul. Deze zou in de komende maanden in de UK plaatsvinden.
  • De Bell 47J-2 Ranger, een 56-jarige heel speciale helikopter met call-sign OO-FBR, is eigendom van de firma Mahob en staat gebaseerd op een helipad te Stevoort-Hasselt. Het toestel stond in 2015 te koop op een veiling, in 2018 te koop bij de firma Bussé en staat nu te koop op de website www.planecheck.com voor €130.000 - er is geen BTW van toepassing. Ook een andere oldtimer, de OO-MBE, een Bell 47G, staat op deze helihaven EBHS gebaseerd bij de heer F. Bleezer.
  • Operator NHV zou zijn Airbus AS365N2 Dauphin 2 met call-sign OO-NHZ aan de Ivoriaanse Politie hebben verkocht. Het toestel staat ondertussen wel nog steeds in het Belgisch luchtvaartregister op naam van NHV. Het toestel heeft de laatste 2 jaar niet gevlogen. Ook de MD902 met call-sign OO-NHA zou door NHV zijn verkocht en vliegt niet meer sinds begin dit jaar. Ook dit toestel staat nog steeds in het Belgisch luchtvaartregister op naam van NHV.
  • Op 25 juni werd de nieuwe Airbus Helicopters H135 voor de ANWB met registratie PH-UMC vanuit de fabriek in het Duitse Donauwerth overgevlogen naar Lelystad. Het toestel maakt deel uit van het raamcontract voor zes H135 helikopters met Helionix. Dit contract werd afgesloten in oktober 2018 en voorziet in de gedeeltelijke vernieuwing van de helikoptervloot van de ANWB. We kregen mooie foto's binnen van het nieuwe toestel.  
  • In de prachtige en nieuwe hangaar van het vliegveld Brustem-Sint Truiden (EBST) konden we oldtimer Hiller UH-12B opmerken. Het toestel uit 1953 is nog steeds luchtwaardig. Het staat geregistreerd in het Amerikaanse luchtvaartregister met call-sign N1023G.
  • De Robinson R44 Raven II met call-sign OO-RFF, die eind vorig jaar zwaar beschadigd geraakte bij een autorotatie te Torhout, wordt niet meer hersteld en zal binnenkort uit het Belgisch register verdwijnen. Het officiele ongevalsrapport van de AAIB is nog niet vrijgegeven.
  • Op 17 juni deed de Robinson R66 met call-sign OO-GLN, eigendom van de G-Force groep, op EBKT zijn geslaagde testvlucht maar was reeds in het Belgisch register opgenomen op 5 juni. (zie foto hierboven)

Foto copyrights: Tom Buysse

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *