Bezig met laden...

Logboek

Airbus H175 krijgt Chinese certificering

Airbus H175 krijgt Chinese certificering

Airbus Helicopters heeft een certificering ontvangen van de Civil Aviation Administration of China (CAAC) voor haar H175-helikopter.

Met deze certificering kunnen H175-leveringen beginnen in China, een van de meest veeleisende markten wereldwijd voor civiele helikopters met een groeiende behoefte aan helikopters in het super-medium segment. Vier H175's worden in 2023 geleverd aan Chinese klanten.

"De Chinese certificering van de H175 is een andere grote prestatie in de voortdurende succesvolle samenwerking tussen Airbus Helicopters en de Chinese helikopterindustrie", aldus Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters.

"De geavanceerde state-of-the-art prestaties en betrouwbaarheid van de Airbus H175 zullen dienen om de bevolking van China de mogelijkheid te bieden om kritieke levensreddende missies uit te voeren, zelfs in de zwaarste omstandigheden", voegde hij eraan toe.

Om de groei van de helikoptermarkt in China te ondersteunen, zet Airbus Helicopters zich in om samen te werken met de Chinese industrie om de Chinese civiele markt te ontwikkelen met producten zoals de H175. De H175 van Airbus is intussen sinds 2015 in dienst in Europa en behoort tot de super-medium klasse van helikopters. Door de combinatie van langeafstandsvluchten en geavanceerde vluchtkwaliteit, biedt het de beste oplossing voor een aantal missies, waaronder offshore bemanningswisseling, SAR, alle openbare diensten en particuliere en zakelijke luchtvaart.

Reeds in 2005 werd de samenwerking voor de ontwikkeling van de EC175/AC352 gestart. Airbus en het Chinese Avicopter dan ondertekenden in 2014 een deal voor de productie van 1.000 nieuwe generatie EC175/AC352 helikopters. De gebeurde in aanwezigheid van de Chinese president Xi Jinping en de Franse president François Hollande in het Elysée Paleis in Parijs. Voor de huidige Airbus H175 helikopters worden sinds 2015 reeds onderdelen in China gebouwd.

De 53 H175's die momenteel in dienst zijn, hebben meer dan 185.000 vlieguren verzameld in 13 landen. De helft daarvan werden gemaakt door het Belgische NHV die nu 11 H175 in dienst heeft.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *