Bezig met laden...

Logboek

Loft Dynamics brengt VR-simulatietechnologie naar eVTOL

Loft Dynamics brengt VR-simulatietechnologie naar eVTOL

Loft Dynamics, wereldleider op het gebied van virtual reality (VR) vluchtsimulatietechnologie, kondigde aan dat het naast VR-helikopter simulatoren ook eVTOL's (elektrische start- en landingsvliegtuigen) VR-simulatoren ontwikkelt.

Als eerste en enige helikopter VR-simulator met belangrijke certificatie door de bevoegde regelgevende instanties, maakt het bedrijf gebruik van zijn bewezen technologie om zijn eerste VR eVTOL-simulator te ontwikkelen voor Dufour Aerospace, een bekende innovator op het gebied van eVTOL-vluchttechnologie. Beide bedrijven hebben de samenwerking vandaag onthuld tijdens het evenement van Loft Dynamics, Loft Fest, dat de wereldwijde luchtvaartgemeenschap samenbrengt. De Aero3 VR eVTOL-simulator is momenteel in ontwikkeling en zal begin 2025 op de markt zal komen.

Deze uitbreiding door Loft Dynamics komt op een kritiek moment in de luchtvaartindustrie: stedelijke congestie en milieuoverwegingen versnellen de wereldwijde vraag naar eVTOL-vliegtuigen – en vraag naar eVTOL-piloten. Het vermogen van de industrie om effectief nieuw, gespecialiseerd pilotenpersoneel op te leiden en op te schalen zal onder druk komen te staan door het toenemende tekort aan piloten. De behoefte aan VR-simulators om de toegang tot de veiligste en hoogste kwaliteit eVTOL-training te verbeteren is nog nooit zo groot geweest.

De tilt-wing Aero3 eVTOL van Dufour Aerospace is ontworpen om de veelzijdigheid van een helikopter te bieden met de efficiëntie en snelheid van een vliegtuig. De Aero3 zal een ideaal toestel zijn voor medische nooddiensten die in alle soorten omgevingen moeten kunnen landen en patiënten zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde ziekenhuizen moeten brengen.

Het zal ook dienen als een effectief, goedkoop alternatief voor exploitanten in stedelijke, regionale en particuliere transportmarkten – van luchttaxi-diensten tot VIP-vervoer en leveringen.

Dufour-oprichter en CEO Thomas Pfammatter is een SAR-helikopterpiloot bij Air Zermatt en heeft meer dan 4.500 missies gevlogen. Hij heeft uitgebreide ervaring heeft met het Loft Dynamics VR-vluchtsimulatie. Hij beschrijft de VR-simulator als “verreweg de meest realistische simulator waarmee ik ooit heb gevlogen .”

Terwijl Dufour de Aero3 verder ontwikkelt, merkt Pfammatter op dat de VR-simulatortechnologie van Loft Dynamics zijn bedrijf in staat zal stellen een pilot-interface te creëren met “ongekende snelheid en kostenefficiëntie.” 

“De VR-aanpak is ongetwijfeld superieur onder uitgebreide reality-trainingsoplossingen en is van cruciaal belang als we een mens-machine-interface voor de Aero3 ontwikkelen”, aldus Pfammatter. “Het stelt piloten in staat nieuwe concepten snel en effectief te integreren, waaronder tilt-wing-bediening en zuig-grondeffecten bij lage tot nul-snelheden. Het belangrijkste is dat onze piloten hierdoor ervaring kunnen opdoen in een veilige en hyperrealistische omgeving. Dit zal waardevolle gegevens opleveren bij de ontwikkeling van het vliegtuig.”

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *