Bezig met laden...

Logboek

European Rotors presenteert: de ePlane E200-VTOL

European Rotors presenteert: de ePlane E200-VTOL

In deze eerste editie van EUROPEAN ROTORS: 'The Digital Series' spreekt beursdirecteur Frank Liemandt met Professor Satya Chakravarthy, CTO en medestichter van ePlane. De video van dit gesprek kun je hieronder bekijken.

ePlane is ontstaan uit het Indiase Institute of Technology in IIT-Madras en werd gesticht in 2019. De start-up ontwikkelt de E200-VTOL de eerste vliegende taxi in India maar niet alleen voor India maar voor de ganse wereld.

De E200-VTOL is een volledige elektrische tweezits luchttaxi die ePlane in 2024 op de markt wil brengen. Het toestel heeft een nuttige lading van 200kg en kan 200 km ver vliegen. Het heeft twee sets propellers waarvan een set verticaal is gericht om op te stijgen en de andere set zorgt voor de verticale beweging.  

ePlane is een van de grote innovaties die EUROPEAN ROTORS dit jaar aan de bezoekers aanbiedt. Op 9 november zal ePlane een conferentie hosten op de European Rotors beurs.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Moet je nog registreren voor EUROPEAN ROTORS 2022? Klik hier

Foto's © ePlane 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *