Bezig met laden...

Logboek

NL Helicopter Warfare Centre (HWC) hield eerste Helicopter Warfare Conference.

NL Helicopter Warfare Centre (HWC) hield eerste Helicopter Warfare Conference.

Het Nederlandse Helicopter Warfare Centre (HWC) hield op 15 maart 2023 de eerste Helicopter Warfare Conference. De bijeenkomst was voor DHC-personeel en voor de primaire partners in het helikopteroptreden.

Het kenniscentrum helikopteroptreden heeft de plicht om kennis en expertise van het helikopteroptreden te ontwikkelen en te verspreiden, maar ook in een goed netwerk met alle partners te onderhouden. Op die manier kan kennis breder gebruikt worden en kan helikopteroptreden continu verbeteren. Het HWC zorgt als kenniscentrum dat kennis bij iedere stap – van vergaren en inzetten tot verspreiden – van grotere waarde wordt.

Tijdens de eerste conferentie lag de focus op het conflict in Oekraïne en wat daarvan valt te leren. Om bestand te zijn tegen vijanden is zowel een andere mindset nodig als een andere focus: klaar zijn voor hoge dreiging en niet meer alleen voor operaties waarin de dreiging relatief laag is.

Gastspreker op de conferentie was de Britse professor Justin Bronk van het Royal United Services Institute, een Britse denktank op het gebied van defensie en veiligheid. Zijn bijzondere expertise omvat moderne luchtgevechten, de Russische en Chinese grondgebonden luchtverdediging en straalvliegtuigen, de luchtoorlog tijdens de Russische invasie van Oekraïne, onbemande gevechtsvliegtuigen en nieuwe wapentechnologie.

 

Over het HWC - 299 Squadron

Het Helicopter Warfare Centre (HWC) is het kenniscentrum voor helikopteroptreden van Defensie. Het zorgt dat het Defensie Helikopter Commando en partners zich blijven ontwikkelen en verbeteren door kennis en innovaties. Het HWC werkt hiervoor samen met kenniscentra binnen en buiten Defensie. Het HWC is verdeeld over de bases Gilze-Rijen en Maritiem Vliegkamp De Kooy.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *