Bezig met laden...

Logboek

E-volo toont de nieuwste Volocopter 2X

E-volo toont de nieuwste Volocopter 2X

Ook de Volocopter is een ontwikkeling die we op de Helispot op de voet volgen. Het Duitse team weet ons altijd weer te boeien met hun elektrische helikopter die zowel groen als goedkoop in het gebruik is...wat wil je nog meer voor een helikopter?

Na zes jaar hard werken wist e-volo op de AERO in Friederichshafen de wereldpremiere van de Volocopter series model 2X  voor te stellen. Het motto was 'De Luchttaxi is bijna klaar om op de markt te worden toegelaten.

Het type 2X is de consequente verdere ontwikkeling van het prototype VC200 om te komen tot een toestel waarmee we dagelijks 'op pad' in de lucht kunnen. Naast de kenmerken groen, veel minder lawaai en simpele besturing wist e-volo ook een batterijsysteem te ontwikkelen dat in minder dan 5 minuten kan worden omgewisseld voor een andere.

De nieuwe Volocopter is ontwikkeld als ultralight toestel en zou een “Multicopter” type certificatie krijgen onder de Duitse wetgeving; e-volo ziet dat al in  in 2018. Iedereen met de Sport Licentie Multicopter mag dan met het toestel vliegen. Vanaf dan zal het toestel ook te koop zijn eerst voor de sportluchtvaart maar nadien ook voor andere burgerlijke toepassingen en privaat transport.

Met de Volocopter 2X has wil e-volo ook een demonstrateur hebben voor toekomstige "urban mobility systems"; e-volo denkt aan bijvoorbeeld vliegende taxi's of op afstand bediende leveringen of totaal autonome vluchten. Met de komst van deze "copters" is het wel duidelijk geworden dat het landschap aan het wijzigen is en dat ook de wetgeving mee zal moeten evolueren met de mogelijkheden van deze nieuwe toestellen.

Voor haar eigen toekomst ziet e-volo nog twee ontwikkelingen:

  • e-volo wil als AOC gaan werken en als een soort Uber oplossingen gaan bedenken voor een luchtvaart taxi;
  • e-volo denkt ook aan een 'copter' met 4 zitplaatsen.

Het is duidelijk dat deze nieuwe technologieen een reeks veranderingen zullen te weeg brengen waarvan we vandaag nog niet altijd de impact zien of begrjpen. Maar een ding is zeker, ook de luchtvaart zal in de komende jaren ook zijn deel krijgen van de "Creative Destruction" evolutie of revolutie.

Kijk ook eens naar de fotoreportage van de Volocopter X2.

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *