Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Bristow wint ook Ierse SAR aanbesteding

FLASH: Bristow wint ook Ierse SAR aanbesteding

Wereldwijde helikopteroperator Bristow is door het Ierse ministerie van Transport aangeduid als voorkeursbieder voor het volgende Search & Rescue Aviation (SAR)-contract van de Ierse Kustwacht (IRCG).

Na de aankondiging door de Ierse Kustwacht gisteren, zei Alan Corbett, Bristow's Chief Operating Officer, Government Services: "We zijn vereerd dat het Ierse ministerie van Transport Bristow Ierland heeft bevestigd als de winnende bieder voor de levering van de SAR-diensten voor de Ierse kustwacht. "We zullen nauw blijven samenwerken met het Ierse ministerie van Transport om het contract af te ronden en kijken ernaar uit om onze aanzienlijke wereldwijde ervaring en capaciteiten te integreren in deze kritieke openbare dienst."

Het contract voorziet in de dag- en nachtoperatie van vier helikopterbases in Sligo, Shannon, Waterford en Dublin. Naast de helikopterdienst zal de nieuwe SAR-dienst van de Ierse Kustwacht voor het eerst ook een vliegtuig omvatten.

Dit 10-jaars contract is belangrijk voor Bristow en heeft een geschatte waarde van ongeveer €65 miljoen per jaar wat over de volledige looptijd van het contract minstens €650 miljoen vertegenwoordigd. Het contract kan tot 13 jaar worden uitgebreid.

Het huidige contract wordt door CHC uitgevoerd vanop 4 basissen rond Ierland (Dublin, Shannon, Sligo, Waterford) met 5 Sikorsky S-92 helikopters. We vermoeden dat naast CHC en Bristow ook NHV en Offshore UK aan de aanbesteding hebben deelgenomen. 

Details van de opdracht kun je nalezen in ons eerder artikel over deze aanbesteding.

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *