Bezig met laden...

Logboek

Australie krijgt groen licht voor 40 Black Hawk UH-60M helis

Australie krijgt groen licht voor 40 Black Hawk UH-60M helis

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten een mogelijke buitenlandse militaire verkoop aan de Australische regering van UH-60M Black Hawk-helikopters en aanverwante apparatuur goed te keuren voor een geschatte kostprijs van $ 1,95 miljard. Het Defense Security Cooperation Agency heeft de vereiste certificering afgeleverd en het Amerikaanse Congres op de hoogte gebracht van deze mogelijke verkoop.

Nadat Australië reeds eerder Boeing AH-64E Apache helikopters in Amerika heeft aangekocht om haar Airbus Tiger aanvalshelikopters te vervangen zullen deze Black Hawks deels de bestaande vloot NH-90 helikopters vervangen.

In haar motivatie schrijft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken: "De voorgestelde verkoop zal de huidige multifunctionele helikoptervloot van Australië vervangen door een betrouwbaarder en beproefd systeem dat Australië in staat zal stellen het juiste niveau van paraatheid te behouden om gecombineerde operaties uit te voeren." Duidelijker kon het statement niet zijn en bij Airbus zullen ze deze passage niet graag lezen.

De goedgekeurde bestelling bevat naast de 40 Black Hawk UH-60M helikopters ook een groot aantal reserveonderdelen zoals 8 stuks T700-GE 701D-motoren, 4 AN/AAR-57 Counter Missile Warning Systems (CMWS), 16 stuks H-764U Embedded Global Position Systems met traagheidsnavigatie (EGI) en landunieke SAASM en heel wat andere onderdelen alsmede technische en logistieke ondersteuning. 

De hoofdaannemer is Sikorsky. De US verwacht dat Australië economische compensatieovereenkomsten zal vragen in de onderhandelingen met Sikorsky. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *