Bezig met laden...

Logboek

Volocopter en luchthaven Frankfurt werken samen aan luchttaxi infrastructuur

Volocopter en luchthaven Frankfurt werken samen aan luchttaxi infrastructuur

Mobiliteit voor de toekomst, zo noemen Volocopter en de luchthaven van Frankfurt hun samenwerking om luchttaxis aan te bieden. Een nieuwe manier om de luchthavens in de stadsmobiliteit in te passen.

Samen ontwikkelen Fraport (de exploitatiemaatschappij van de luchthaven Frankfurt) en Volocopter de concepten voor de infrastructuur en voor de operationele organisatie van luchttaxis op de luchthaven. De samenwerking heeft de focus om een probleemloze manier te vinden om passagiers en bagage te integreren in bestaande transportsystemen.

Deze integratie zal worden onderzocht op basis van het Volocopter Port concept. Deze Volocopter Ports kunnen de bestaande stadsmobiliteit en de Volocopter met elkaar verbinden en zorgen voor snelle verbindingen van en naar de luchthaven van Frankfurt. 

Volocopter heeft zijn elektrische VTOL (vertical take-off multicopter) die perfect voldoet aan de eisen van de moderne stadmobiliteit. Het werkt intussen reeds aan een piloot project in Dubai. De samenwerking nu met de drukste luchthaven in Duitsland (70 miljoen reizigers per jaar) is een ideale kans om de Volocopter en zijn infrastructuur op grote schaal uit te testen.  

Florian Reuter, CEO van Volocopter GmbH, reageerde als volgt op de samenwerking: “Providing the ideal connection between the city center and the airport poses a huge challenge for the world’s major cities. Together with Fraport AG, we are excited to pioneer the implementation of an air taxi service at one of Europe’s most important airports. We will be tapping into Fraport’s wealth of experience to integrate the Volocopter Service safely and efficiently into the complex array of processes required at a major international airport.”

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *