Bezig met laden...

Logboek

English Proficienty Test: een goede ervaring

English Proficienty Test: een goede ervaring

Sinds de publicatie van ICAO ref 9835 in 2008 en EU Directive 2006/23/EC werd iedere piloot verplicht om zijn "English Language Proficiency” (aka ELP) afdoende te bewijzen vooraleer hij / zij zijn licentie kon krijgen of verlengen.

ELP-tests zijn intussen in alle landen verplicht geworden en het resultaat ervan komt op de licentie. De piloot moet bij de test minstens een Level 4 behalen om te mogen vliegen. 

In 2016 werd een wijziging doorgevoerd, inzake het behalen van het taalcertificaat voor een vliegvergunning. Naast het bewijzen van de kennis van de Engelse taal voor gebruik in de vliegerij moet ook de radiofraseologie actief getest te worden. 

In de voorbije jaren is er nogal wat beweging geweest bij examinatoren / scholen die deze test afnemen. Gelukkig konden piloten onder elkaar informatie delen over de kwaliteit en de verschillende manieren waarop deze testen werden afgenomen. De ene was duidelijk beter dan de andere... 

We kregen van een van onze lezers, waarvoor onze beste dank, een ervaring binnen over een ELP-test die we graag met jullie willen delen.

Voor zijn ELP-test koos onze piloot het on-line test platform uit van Aviation eLearning, een Deense organisatie die erkend is door de Benelux luchtvaartautoriteiten. Je kunt organisatie vinden op de website ilpt.net. 

Het voordeel van een on-line test platform is dat je niet naar een of andere school moet rijden en dat je de test kunt doen in een rustige omgeving thuis mits je een computer hebt met videocamera en microfoon. Onze piloot vond deze manier van examen doen perfect.

Na een uurtje on-line examen kreeg onze piloot zijn resultaat: een Level 6. Proficiat en met dit resultaat moet hij geen nieuwe ELP-test meer afleggen.

Ook de communicatie met de Belgische Luchtvaartautoriteit, Dienst Vergunningen was prima: 4 dagen na de test kreeg onze piloot zijn aangepaste vergunning reeds thuis gestuurd. Super efficient!

De prijs voor deze on-line ELP-test is €149. Bij Aviation eLearning kun een ELP-test afleggen die door de luchtvaartautoritteit in Nederland, Belgie en Luxembourg wordt geaccepteerd.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *