Bezig met laden...

Logboek

Word tactical flight officer in de politiehelikopter!

Word tactical flight officer in de politiehelikopter!

Dagelijks helpt een van de helikopters van de afdeling Luchtvaart van de Nederlandse Politie, in de noodhulp of bij het zoeken naar een vermist persoon. Jij kunt als 'tactical flight officer' een belangrijke bijdrage leveren aan het redden van levens en het aanpakken van criminaliteit. Want we zoeken nieuwe collega's! In week 15 / 2024 gaat de vacature open. Lees hier alvast meer over ons werk of kom kennismaken tijdens de informatiebijeenkomsten.

Achterin de heli
Stel er is iemand vermist, of er wordt een overvaller gezocht. Als de collega's op de grond extra ogen nodig hebben, dan kan de politiehelikopter worden ingezet. Met geavanceerde apparatuur aan boord kunnen de collega's van de heli meekijken en hun observaties doorgeven naar het team beneden. Je doet dus politiewerk, maar dan vanuit de lucht. 

Als 'tactical flight officer' zit je achterin de helikopter; jouw 'kantoor' bestaat uit beeldschermen, bedieningspanelen en apparatuur voor het zoekwerk. Jouw ervaring helpt je om te bepalen welke informatie het meest relevant is voor de collega's op de grond. Ook tijdens een hectische inzet laat jij je niet gek maken. Waar nodig pak jij de regie in samenwerking met de (regionale) operationele centra. 

Of het nu gaat om noodhulp, een vermissing, observatie of luchtfotografie, jij draagt jouw steentje bij aan veiligheid. Kun jij het werken in een helikopter fysiek aan en heb je minimaal 2 jaar werkervaring na het behalen van je politiediploma? Kom dan ons team ondersteunen!

In het hele land
De helikopters van de politie bieden 24/7 ondersteuning in het hele land. Hoe de heli wordt ingezet is afhankelijk van de situatie. Het kan gaan om een vermissing, waarbij wij een specifiek gebied vooruit scannen als de speurhond een spoor gevonden heeft. Maar we werken ook samen met andere specialistische teams, waaronder een aantal die heimelijk werken zoals het OT en de Flex / FIT teams. 

We werken vanuit Schiphol-Oost en steunpunten in Rotterdam en Volkel. We streven er naar om de luchtsteun zo optimaal mogelijk te spreiden over Nederland. Van jou verwachten we dat je bereid bent om regelmatig op de steunpunten aanwezig te zijn. Je werkt regelmatig samen met collega's uit verschillende eenheden en diensten voor geplande én ongeplande luchtsteun. 

Collega's vertellen
We zijn trots op ons werk, en we nemen je graag mee in wat we doen: 

Ben jij onze nieuwe collega?
Zo'n kantoor in de lucht is wel even wat anders; daar moet je tegen kunnen. Er is niet veel bewegingsruimte in de helikopter, dus we zoeken mensen die fysiek fit zijn en niet langer zijn dan 1,90 meter. Ook heb je een MBO 3-politiediploma en minimaal 2 jaar ervaring binnen de politieorganisatie. Verder is het belangrijk dat je in staat bent om geografische en fysieke kenmerken vanuit de lucht te interpreteren, en dat je digitaal vaardig bent om te kunnen werken met onze eigen politieapplicaties en -systemen in de heli.

Die ervaring (minimaal 2 jaar) in het politiewerk is hard nodig; je kent de omstandigheden, begrijpt wat er gaande is en kunt vanuit die expertise goed inschatten welke informatie je collega's van jou nodig hebben. Jouw communicatieve vaardigheden komen goed van pas bij het aansturen van collega's. En je werkt proactief mee om ons werk nóg beter te maken en Nederland veilig te houden.

In week 15 gaat de vacature 'tactical flight officer' open! Zet het alvast in je agenda, of maak een vacaturealert aan.

Kom kennismaken!
Wil je meer weten over ons mooie werk? Bezoek dan een van de informatiebijeenkomsten: 

  • In Den Haag op donderdag 18 april 2024 om 18:30
  • In Arnhem op maandag 22 april 2024 om 18:30

Schrijf je in door een bericht te sturen naar [email protected]. Na aanmelding krijg je een uitnodiging met verdere informatie over de bijeenkomst. 

Kun je niet komen maar wil je wel meer informatie over de functie, of heb je andere vragen over de vacature? Stuur dan een mailtje naar bovenstaand adres, en je krijgt zo snel mogelijk antwoord van ons. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *