Bezig met laden...

Logboek

Testvlucht van de AC313 in China

Testvlucht van de AC313 in China

China zal deze maand de testvlucht doen van zijn AC313 helicopter. De AC313 is een half-zware helicopter waarvan de certificatie in 2011 verwacht word. Deze informatie is vrijgegeven door een officiele bron binnen Avicopter, een divisie van China's luchtvaart staatsconglomeraat AVIC.

The AC313 is een 13 ton helikopter die kan uitgebouwd worden tot een 15 ton machine met een externe belasting van maximum 5 ton. China ontwikkelde de AC313 volledig zelf, zonder enige samenwerking met buitenlandse partners.

"Het avionics system is ookvolledig ontworpen door China," aldus de officiele bron die eraan toevoegde dat de helicopter is ontwikkeld voor het transport van passagiers en cargo. De helicopter is ook geschikt voor brandbestrijding, SARS, medische urgenties, offshare operaties en VIP transport.

Potentiele klanten zijn de regering, de politie en GA ondernemingen. De AC313 kan 27 passagiers vervoeren of 4 ton cargo. Avicopter is ook de fabrikant van de H425, een 4.25 ton helicopter die zijn eerste vlucht maakte in December 2004. Deze kleinere helicopter is gericht voor hetzelfde type klanten als de AC313. China heeft meer focus op het ontwikkelen van helicopters sinds de Mei 2008 aardbeving in Sichuan. Avicopter werkt momenteel ook samen met Russian Helicopters, het consortium waartoe Mil behoord, om te onderzoeken of een 20 ton zware helicopter commercieel haalbaar zou zijn.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *