Bezig met laden...

Logboek

Uit het Belgische en Nederlandse luchtvaartregister

Uit het Belgische en Nederlandse luchtvaartregister

Het is corona-kalm in onze luchtvaartregisters maar wij konden toch enkele veranderingen spotten in onze Benelux luchtvaartboekhouding.

 

Inschrijving van de Bell 47G  OO-MBE aangepast

Sinds zijn officiële inschrijving op het Belgische luchtvaartregister op datum van 20/07/2016 werd het toestel geregistreerd op naam van Bussé Helikopters bvba. Na het overlijden van de heer Bussé werd de OO-MBE ingeschreven op naam van de eigenaar, de heer Ben Meermans, uit Oudsbergen.

Het toestel, een echte oldtimer uit 1956 maar in perfecte staat, vliegt nu vanop de vlieghaven EBZW, Zwartberg. Voor de sluiting van de helihaven EBHS te Stevoort was het toestel daar gebaseerd.  

 

Nieuwe Airbus H125 op komst in Belgisch register

Een nagelnieuwe Airbus H125 met fabrieksregistratie F-WWXE werd opgemerkt bij vliegproeven bij Airbus in het Franse Marignane bij Marseille. Het toestel droeg naast de registratie ook reclame van Ardeca Lubricants, bedrijf van de Vlaamse ondernemersfamilie Vandecasteele. Voor dit toestel werd de registratie OO-VHA gereserveerd.

 

De Robinson R44 OO-LXY is nu N59KC geworden

De R44 van Krismar die sinds 2018 te koop stond werd op 30 maart 2021 uitgeschreven uit het Belgisch luchtvaartregister. Daags nadien werd het toestel in het Amerikaans luchtvaartregister geregistreerd als N59KC op naam van Southern Aircraft Cons., Trustee (UK). Vermoedelijk zal het toestel in Europa blijven vliegen.

 

Inschrijving van Bell 47G-2 - OO-LRL aangepast naar eigenaar Liftof

Dit toestel stond ook op naam van Bussé Helicopters in het Belgisch register. Na het overlijden van de heer Bussé werd de OO-LRL op 31 maart 2021 ingeschreven op naam van de eigenaar, de firma Liftof uit Tessenderlo.

 

Nieuwe Nederlandse Chinooks op weg naar Gilze-Rijen

De nieuwe Chinook CH47F MYCAAS II D-472 en D-473 die op 15 januari 2021 via de haven van Antwerpen in Woensdrecht zijn aangekomen voor assemblage en laatste aanpassingen zijn volgens onze laatste berichten klaar voor de finale levering aan DHC (Defensie Helikopter Commando).

De eerste komt woensdag 14 april om 14u30 op Gilze-Rijen aan. Je kunt de aankomst volgen via deze link via een Youtube livestream.

    
 

Rubriek TE KOOP

In onze rubriek TE KOOP biedt HeliCentre de Guimbal Cabri G2 met registratie PH-HCC te koop aan. HeliCentre wil na verkoop van deze blijkbaar een toestel aanschaffen met full glass cockpit voor meer geavanceerde trainingen. HeliCentre werkt intussen samen met Defensie voor bepaalde trainingen. De PH-HCC heeft iets meer dan 1.550 vlieguren en wordt te koop aangeboden voor €259.000. Contacteer HeliCentre op +31 614045577. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *