Bezig met laden...

Logboek

Robinson start standaardisatiecursus voor Instructeur Piloot

Robinson start standaardisatiecursus voor Instructeur Piloot

Robinson Helicopter (RHC), kondigt zijn nieuwe Instructor Pilot (IP) standaardisatiecursus aan. Dit uitgebreide programma tilt de helikoptervliegtraining naar een hoger niveau door instructeurs uit te rusten met de vaardigheden en kennis om zeer bekwame piloten op te leiden.

De nieuwe IP-cursus maakt gebruik van tientallen jaren aan veiligheidsexpertise en bouwt voort op de beproefde Safety Course van RHC, al meer dan 40 jaar een hoeksteenprogramma voor veilig vliegen. Met verbeterde curriculum wil Robinson zich verder positioneren als een vooraanstaande leider op het gebied van veiligheid en de wereldwijde opleiding van helikopterpiloten.

Het Robinson IP-programma biedt afgestudeerden de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een netwerk van 'goedgekeurde opleidingsaanbieders'. Deze aanduiding betekent de kwalificatie van de instructeur en biedt nieuwe mogelijkheden voor aspirant-operators en piloten. Bovendien zal RHC, naarmate het zijn opleidingsactiviteiten uitbreidt, aanvullende fabrieksprogramma's en incentives introduceren om klanten naar zijn netwerk van goedgekeurde opleidingsaanbieders te leiden.

De eerste les ging van start in maart 2024. Robinson is van plan in 2024 in totaal vier Instructeur Piloot-cursussen aan te bieden.

De nieuwe cursus bevat:

  • Curriculum van de hele week: klassikaal onderwijs vindt plaats gedurende een volledige week (maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur), waardoor diepgaande verdieping in cruciale onderwerpen mogelijk is.
  • Focus op vliegvaardigheid: Meerdere uren vliegtraining bieden instructeurs verbeterde praktijkoefeningen om hun vaardigheden te verfijnen.
  • Verbeterde veiligheidstraining: De cursus zal een aanzienlijke nadruk leggen op strategieën voor veiligheid en incidentbeperking.
  • Terug naar de basis en precisie: De cursus benadrukt het belang van fundamentele manoeuvres, geavanceerde procedures en reacties op systeemstoringen, zodat instructeurs anderen effectief kunnen trainen in zowel basis- als geavanceerde vliegtechnieken.
  • Helikopterexpertise: Diepgaande instructie over het ontwerp van Robinson-helikopters geeft instructeurs een grondig inzicht in de helikopter waarmee ze anderen zullen leren vliegen.

“Deze nieuwe IP-cursus weerspiegelt de toewijding van Robinson aan veiligheid en uitmuntendheid in helikoptertraining”, aldus David Smith, president en CEO van Robinson Helicopter Company. “Een ganse generatie piloten heeft hun carrière opgebouwd vanuit hun ervaring met trainen in een Robinson-helikopter. Deze cursus heeft tot doel de veiligheid te bevorderen en de volgende generatie op te leiden voor een succesvolle carrière in de luchtvaart.”

De Robinson IP-training bouwt voort op de bestaande reeks educatieve programma's van het bedrijf, waaronder de hoog aangeschreven Robinson-veiligheidscursus en de Robinson A&P-monteurcursus. Samen bieden deze programma's een compleet opleidingstraject voor aspirant-helikopterprofessionals.

Meer informatie op deze link of per email.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *