Bezig met laden...

Logboek

Kort: Leonardo AW609 EMS - Enstrom - Sikorsky

Kort: Leonardo AW609 EMS - Enstrom - Sikorsky

Leonardo toont maquette van de AW609 EMS configuratie

Leonardo zoekt inzetmogelijkheden voor haar nieuwe tiltrotor AW609. Op de AMTC2022, de vakbeurs van de Association of Air Medical Services, toonde Leonardo een EMS-mock-up van de AW609.

De AW609 medisch uitgeruste cabine biedt plaats aan maximaal vijf medische bemanningsleden en één patiënt op een brancard. Het soepele, trillings-arme vluchtprofiel en de onder druk staande cabine, maakt het mogelijk om een hoger niveau van levensreddende zorg toe te dienen. De AW609 vliegt twee keer zo snel als conventionele helikopters en verdubbelt het bereik in het kritieke "gouden uur", de periode waarin de kans het grootst is dat een snelle medische en chirurgische behandeling de dood voorkomt. Het grote bereik en de flexibele landingsmogelijkheden van de AW609 vereenvoudigd ook patiënten transfer of orgaanoverdracht tussen ziekenhuizen.

 

Enstrom lanceert zijn maandelijkse nieuwsbrief RotorWire

Het is de nieuwe eigenaar van Enstrom, Chuck Surak, menens met het nieuwe elan van het bekende helikopterbedrijf. Zijn nieuwsbrief, die je hier integraal kunt lezen, staat bol van de activiteiten van het 'nieuwe' bedrijf. Lees deze topics in de nieuwsbrief:

  • Safety Check: weet wanneer je NEE moet zeggen
  • Enstrom Helicopter zoekt extra gekwalificeerde medewerkers om de geplande groei en ontwikkeling mogelijk te maken
  • Het bedrijf maakt zich klaar voor een spetterende deelname aan de Heli-Expo 2023
  • Specialist Dan Nelson verteld over de staartrotor
  • Trainingen in oktober: Turbine Onderhoud van 24 tot 28/10 en van 31/10 tot 4/11

We duimen met het nieuwe management dat Enstrom Helicopter terug mag vliegen in minder turbulent weer. 

 

Sikorsky's Australische MH-60 worden $49 miljoen duurder

Op 29 augustus 2022 kreeg Sikorsky een contract van $ 503,7 miljoen voor de levering van 12 Sikorsky MH-60R SeaHawk helikopters voor onderzeeboot-bestrijding (ASW) en andere maritieme operaties van het Australische leger.

Deze extra 12 MH-60R helikopters brengen de Seahawk-vloot van de Australische marine op 36 helikopters. De eerste 24 MH-60R SeaHawk's kwamen tussen 2013 en 2016 in dienst van de marine. 

Vorige week kreeg Sikorsky een aanpassing van $49 miljoen voor de volgende wijzigingen: 12 Australische unieke modificatiekits en 10 ingebedde reserveonderdelen voor 'Global Positioning System Inertial Navigation Systems'. Daarmee krijgt Australië een eigen configuratie die 10% duurder is dan de standaard NH-60 Romeo SeaHawks.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *