Bezig met laden...

Logboek

CHC verkoopt - verplicht - zijn UK Babcock business

CHC verkoopt - verplicht - zijn UK Babcock business

CHC, Canadian Helicopter Company, kondigde de overeenkomst aan van de verkoop van haar Brits bedrijf Offshore Helicopter Services UK (OHS UK) aan Ultimate Aviation Group, een internationaal luchtvaartbedrijf met hoofdkantoor in Zuid-Afrika.

OHS UK (vroeger bekend als Bond Helicopters UK) werd in 2021 door CHC overgenomen van Babcock International Group plc, samen met de offshore olie- en gasactiviteiten van Babcock in Denemarken en Australië. Na een fase 2-onderzoek door de Britse Competition and Markets Authority (CMA), bepaalde de CMA in augustus 2022 dat CHC OHS UK zou moeten afstoten, en hiervoor werd een veilingproces uitgevoerd.

Op 30 december 2022 werd een overeenkomst getekend waarbij CHC ermee instemde OHS UK te verkopen aan Ultimate Aviation Group. De transactie blijft onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de definitieve goedkeuring van de verkoop door de CMA, en zal naar verwachting in het eerste kalenderkwartaal van 2023 worden afgerond.

David Balevic, President en Chief Executive Officer van CHC, zei: “Hoewel we teleurgesteld blijven over de beslissing van de CMA en denken dat deze gebaseerd was op verschillende fundamentele misvattingen, zijn we blij dat we dit proces bijna hebben afgerond door de verkoop van OHS UK aan Ultimate Aviation. Het getalenteerde team van CHC zal uitstekende service- en veiligheidsniveaus, kwaliteit en innovatie blijven leveren via onze bestaande Britse activiteiten.”

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *