Bezig met laden...

Logboek

MV-22 Osprey's vliegen 8.760 km ver, een record

MV-22 Osprey's vliegen 8.760 km ver, een record

Het Marine tiltrotor Osprey squadron 'Lucky Red Lions' gebaseerd op Kaneohe Bay, Hawaii, heeft 4.730 Nm of 8.760 km ver gevlogen naar het Filipijnse Luzon voor de Balikatan oefening op de Filipijnen.

De tiltrotors maakten slechts een tussenstop, op de Andersen Air Force Base in Guam, en werden voor de rest in de lucht bijgetankt door KC-130J Hercules tankvliegtuigen. Deze vlucht was de langste vlucht ooit voor de MV-22 Osprey tiltrotors.

Balikatan is een jaarlijkse oefening om de strijdkrachten van de Filipijnen en de Amerikaanse militairen de mogelijkheid te bieden samen te trainen, gericht op maritieme veiligheid, amfibische operaties, live-fire training, stedelijke operaties, luchtvaartoperaties, terrorismebestrijding, humanitaire hulp en rampenbestrijding. Ongeveer 3.800 Filipijnse en 5.100 Amerikaanse militairen zullen dit jaar deelnemen aan de training.

"Dergelijke lange-afstandsvluchten valideren de operationele mobiliteit en de snelle inzet van het squadron overal ter wereld.", zei luitenant-kolonel Joe Whitefield, bevelvoerend officier. Voor de Balikatan oefening ondersteunt het Osprey squadron de amfibische operaties en voert het aanvalsondersteuning uit over het hele eiland Luzon. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *