Bezig met laden...

Logboek

Boeing krijgt accreditatie voor onderhoud van Chinooks op Woensdrecht

Boeing krijgt accreditatie voor onderhoud van Chinooks op Woensdrecht

Boeing krijgt een NLD-MAR-145 accreditatie die onderhoud voor de vloot Chinooks van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht (RNLAF) toelaat. Met deze goedkeuring kan Boeing dit soort ondersteunend werk in alle EU landen uitvoeren. Boeing heeft reeds een Nederlandse accreditatie voor de AH-64D Apache-helikopter.

Net als de EASA (European Aviation Safety Agency) voor burgerhelikopters en vliegtuigen, reguleert de Military Aviation Authority van het EDA (European Defence Agency) de naleving en veiligheid van militaire helikopters en vliegtuigen, inclusief onderhouds- en opleidingscriteria, en stelt het land specifieke eisen voor de accreditatie.

Met de NLD-MAR-145 accreditatie voert de onderhoudsorganisatie met acht gespecialiseerde Boeing-medewerkers gestationeerd op Vliegbasis Woensdrecht faseonderhoud uit in afstemming met het team van de DHC. Fase-onderhoud kan enkele maanden in beslag nemen en omvat regelmatig geplande tip-to-tail inspectie van componenten en buizen, het casco, motoren en rotorbladen.

Het Boeing-team is ook in staat om te werken aan andere types helikopters binnen de DHC (Defensie Helikopter Commando). Zij zullen de werkzaamheden uitvoeren onder een direct commercieel verkoopcontract met 'Flexibele Capaciteit'. 

“We zijn verheugd nu ook in Nederland zelf uitgebreide Chinook-ondersteuning te kunnen bieden”, zei Indra Duivenvoorde, directeur Europa en Israël voor Boeing International Government & Defence. “We hebben bewezen dat we in staat zijn om duurzame operaties op te zetten met onze klanten over de hele wereld, en de enorme kennis en luchtvaartervaring van ons team voor zowel Boeing- als niet-Boeing-platforms maakt ons tot een vertrouwde partner om de inzetbaarheid van de helikoptervloot te garanderen. ”

Het hebben van een MAR-145 accreditatie in één land biedt de mogelijkheid om binnen Europa elders een ander onderhoudsorganisatie op te richten. Deze accreditatie zal erkend worden door de andere Europese landen aangezien het een directe afgeleide is van de Europese Militaire Luchtwaardigheidseisen.

Boeing werkt ook nauw samen met de DHC om over te stappen op ondersteuning voor de gemoderniseerde CH-47F Chinook, waarvan er al vier in Nederland vliegen, en de AH-64E Apache, die naar verwachting vanaf 2023 zal worden geleverd.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *