Bezig met laden...

Logboek

Kan Leonardo de 28 helikopters verkopen aan Maleisie?

Kan Leonardo de 28 helikopters verkopen aan Maleisie?

Leonardo en het Maleisische Ministerie van Defensie (MoD) hebben een Industrial Collaboration Program (ICP)-overeenkomst ondertekend, zo maakte de Italiaanse defensiefabrikant op 8 mei 2024 bekend.

De overeenkomst, die officieel door beide partijen werd ondertekend op de Defense Services Asia Exhibition & Conference (DSA) 2024 in Kuala Lumpur op 8 mei, volgt op de verkoop van twee ATR P-72M twin-turboprops vliegtuigen (maritieme patrouilleversies) naar Maleisië, met bijbehorende logistieke en trainingsdiensten, waarvoor het contract in mei 2023 werd ondertekend.

In het kader van de ICP-overeenkomst, die het partnerschap tussen Maleisië en Italië versterkt, zal Leonardo samenwerken aan gezamenlijke projecten met de Royal Malaysian Air Force (RMAF), de academische wereld en lokale industrieën. Deze initiatieven zullen de overdracht van technologische kennis vergemakkelijken en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking evalueren. 

In het kader van deze overeenkomst is Leonardo in verregaande besprekingen met de RMAF (luchtmacht) over de verkoop van minstens 28 militaire helikopters. Verdere details over deze mogelijke deal zijn niet bekend. Wel werd bekend dat ook Airbus Helicopters samen met een Maleisische partner een voorstel hebben gedaan aan de RMAF voor deze helikopterdeal.

In januari 2024 werd bekend dat het ministerie van Binnenlandse Zaken van Maleisië 4 Leonardo AW189 heeft aangekocht voor haar Kustwacht. 

Leonardo is de enige helikopterfabrikant die Maleisië heeft gekozen als exclusief knooppunt voor haar onderhouds- en ondersteuningsdiensten in Zuidoost-Azië en het Verre Oosten. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *