Bezig met laden...

Logboek

Heliventure vraagt vergunning voor helihaven te Lint

Heliventure vraagt vergunning voor helihaven te Lint

Heliventure FTO heeft bij de provincie een nieuwe vergunning aangevraagd voor een helihaven op de gronden van AED in Lint. Een eerdere aanvraag bij de gemeente Lint werd geweigerd. Het helikopterbedrijf stoffeert haar aanvraag ditmaal met een lijvig dossier van K.U. Leuven.

"We hebben alle opgeworpen bezwaren weerlegd aan de hand van een onafhankelijke studie van K.U. Leuven", zegt Luc Bertels, CEO van Heliventure. "De aanvraag omvat een maximum van vijf vluchten per dag, tien vliegbewegingen in totaal dus." De studie kun je onderaan dit artikle inkijken.

Het actiecomité tegen de helihaven reageert verbolgen op de nieuwe aanvraag. "De negatieve gevolgen van zo'n helihaven op de omgeving is enorm", beweert Bert Luyten van het actiecomité. "De helikoptervluchten brengen heel wat geluidshinder en ongezonde uitstoot met zich mee. Heliventure heeft echter geen respect voor de levenskwaliteit van die omwonenden en denkt alleen aan zichzelf."

Bertels beticht het actiecomité van paniekzaaierij. "De studie heeft aangetoond dat we echt met alles in orde zijn", zegt hij. "Het rapport besluit letterlijk dat de geluidshinder nihil is, dat er geen sprake is van nefaste gevolgen voor flora of fauna en dat we niet over woonwijken zullen vliegen. Ik hoop dat deze keer het gezond verstand zegeviert."

Een uitspraak over de vergunning door de Provincie volgt ten vroegste in december 2014.

Je kunt alvast het lijvige dossier Deel 1 en Deel 2 inkijken.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *