Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters traint niet-piloten om een helikopter te landen in geval van nood (2)

Airbus Helicopters traint niet-piloten om een helikopter te landen in geval van nood (2)

Een tijdje geleden schreven we over de NPELT-cursus die Airbus US ontwikkeld heeft voor haar klanten in Noord-Amerika. 

In een spoedcursus van 5 dagen leren niet-piloten een Airbus helikopter veilig te landen. Bedoeling is bijvoorbeeld om medewerkers van de luchtpolitie of verpleger van een luchtambulance te wapenen met de nodige kennis om bij single-pilot helikopters een noodlanding te kunnen (helpen) maken wanneer de piloot niet zelf meer kan landen of hulp nodig heeft.

De grootste klant voor deze Airbus cursus in de afgelopen jaren was de US Customs en Border Patrol, die haar observators, die naast de piloot plaatsnemen, deze cursus laat volgen. Er waren ook een paar VIP-klanten die zeer frequent met hun helikopter gevlogen worden en interesse hadden om hun piloot te kunnen bijstaan indien deze de vlucht niet meer kan vervolgen. 

We hadden contact met Airbus Helicopters om te zien of deze cursus ook in Europa beschikbaar is. Airbus Helicopters vertelde ons dat zij deze cursus in Europa niet aanbieden omdat er gewoonweg geen vraag naar is. Men voegde er ook aan toe dat mocht men de vraag krijgen men hierop snel kan antwoorden en dat de cursus dan ook hier kan worden gegeven. 

Airbus Helicopters vertelde ons ook dat in hun wereldwijde vloot het aantal incidenten waarbij de piloot niet meer verder kan vliegen zeer beperkt is waardoor er maar een beperkte vraag is. We hebben zelf wat onderzoek gedaan en konden in Europa in de laatste 5 jaar geen fatale incidenten vinden die gelinkt konden worden aan medische ongeschiktheid van de enige piloot in de helikopter. 

Met dank aan Airbus Helicopters Ext. Communications

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *