Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

Nieuws uit onze nationale luchtvaartregisters

Overzicht inschrijvingen 2020 in het Belgisch register

In het afgelopen jaar 2020 werden er 11 nieuwe inschrijvingen genoteerd voor helikopters en werden 10 helikopters uit het register uitgeschreven. Er zijn nu 144 burgerlijke helikopters ingeschreven in het Belgisch register (inclusief 7 toestellen van de luchtsteun van de politie). 

Buiten het register hebben de militairen 23 helikopters in dienst: 13 Agusta A-109, 8 NH-90 en 2 Alouette's. Zoals reeds eerder bekend zullen de twee laatste Alouette's (M-1 en M-2) later dit jaar uitdienst worden genomen.

NHV zal in de komende maanden 4 Belgische ingeschreven helikopters van het type Airbus H155 verkopen. De meeste waren al een tijdje in onbruik zodat we hier niet direct nieuwe vervangende toestellen voor verwachten. Ook de Super Puma's OO-NHR en OO-NHS vliegen reeds enige tijd niet meer en zouden te koop staan. Of hiervoor snel een koper zal worden gevonden is te betwijfelen.

 

Robinson R44 Raven 2 met call-sign OO-ICE staat te koop

De R44 Raven 2 van Roecuir die op 10 november 2020 geregistreerd werd in het Belgisch register staat te koop. Het toestel vloog voordien in Duitsland bij Air Lloyd als D-HALY(5), nog voordien vloog het als OE-XYW voor Hermos in Duitsland. Het toestel heeft 1.203u op de teller en werd gebouwd in 2018.

Het staat nu te koop via Bernard Vereenooghe (tel 0475-267257) en kost €320.000 plus BTW. 

 

NHV krijgt twee nieuwe vijfbladige H145 D3 helikopters

Op 13 januari kreeg het Oostendse NHV een eerste 5-bladige Airbus H145 D3.  Deze helikopter zal in Duitsland vliegen onder de toepasselijke registratie D-HNHV. De feedback van de NHV-crew was zeer positief over de vliegeigenschappen van de nieuwe H145 D3.

NHV zet dit nieuw toestel in voor een nieuw contract met de Duitse Luchtmacht, waarbij NHV drie helikopters van het type Airbus H145 ter beschikking stelt van de Duitse luchtmacht en ook de verantwoordelijkheid neemt voor de MRO (Maintenance, Repair & Overhaul). NHV is het eerste niet-Duits bedrijf die dergelijke diensten mag leveren aan de Bundeswehr. 

Deze maand krijgt NHV nog een tweede nieuwe Airbus H145 D3 uit de fabriek in Donauwerth en deze zal ook ingezet worden bij de Duitse luchtmacht op de basis Laupheim.

 

DHC kreeg drie nieuwe Chinooks

Afgelopen januari kreeg het DHC (Defensie Helikopter Commando) van de Nederlandse luchtmacht drie nieuwe Chinooks CH-47F MYII CAAS. Deze leveringen zijn een belangrijke vervolgstap in het militair project “Chinook Vervanging & Modernisering” dat zowat €1 miljard zal kosten.  

Twee van deze Chinooks, de D-472 en D-473, zijn intussen via Antwerpen in LCW Woensdrecht aangekomen waar ze worden klaargestoomd om vanaf maart 2021 boven Nederland te vliegen. 

De derde, de D-479, werd geleverd aan het Nederlandse trainingscentrum 302 Squadron in het Amerikaanse Fort Hood, Texas US. Daar zal het toestel worden ingezet om nieuwe Chinook piloten op te leiden en om bestaande Chinook piloten een conversietraining te geven. Het is de vijfde nieuwe Chinook die op FT. Hood zal worden gestationeerd, de andere toestellen zijn de D-474, D-475, D-476 en D-477.  

 

Airbus Ecureuil OO-AMP staat te koop

De mooie gele Airbus AS350 B3 Ecureuil van Mobility Consulting - Estaimpuis (B) - Gregory Sartorius - staat te koop. Het toestel gebouwd in 2008 heeft slechts 885u gevlogen en heeft een vraagprijs van €1.7 miljoen plus BTW.   

 

Twee militaire 'oldtimers' ingeschreven in het Belgische luchtvaartregister

Gisteren werden er twee Bell 47G's, afkomstig van de Franse ALAT (Aviation légerère de l'Armeé de Terre) ingeschreven in het Belgisch luchtvaartregister. Het betreft een Bell 47G-1 met registratie OO-TCT die in 1955 bij het Franse leger in dienst kwam en er tot 1979 vloog als ALAT 47.

Het tweede toestel betreft een Bell 47G-2 met registratie OO-KAB die in 1956 bij het Franse leger in dienst werd genomen.

De helikopter bleef er vliegen als ALAT 117 tot april 1976 en maakte 2.213 vlieguren voor de Franse militairen. Nadien werden beide toestellen gedemilitariseerd en kwamen in private handen. Nu heeft Kempische Bouwmaterialen uit Tielen (Jeff Keuppens) beide toestellen naar België gehaald.  

 

Bell JetRanger 206BII - PH-HWH terug ingeschreven

De knappe Bell JetRanger van Heli Holland is na 20 maand terug ingeschreven in het Nederlands register met de originele call-sign PH-HWH. Het toestel was destijds wegens het ontbreken van een luchtwaardigheidsattest uit het register verdwenen. Op 8 januari 2021 werd het na onderhoudswerkzaamheden terug in het register ingeschreven. 


CHC heeft haar Leonardo AW139 - PH-EUH uitgeschreven

De AW139 met call-sign PH-EUH was actief voor de offshore vluchten vanop Den Helder maar stond wel te koop bij Eagle Helicopter sinds 6 september 2019. Het had toen 3.180u gevlogen. Na de bouw in 2013 was het toestel een jaar lang bij Leonardo in Italië gebleven voor het testen van nieuwe systemen; het kwam in februari 2014 naar Nederland.

 

Dynali Helicopter H2S - OO-159

We kregen een vraag van een lezer over de OO-159, een zelfbouw Dynali Helicopter H2S.  Dit is de informatie waarover wij beschikken:

  • Het toestel staat sinds 10 jaar bij Dynali en is voorwerp van een procesvoering 
  • de helikopter werd nooit goedgekeurd door FOD Luchtvaart omwille van het niet volgen van bepaalde procedures bij de bouw van de zelfbouwhelikopter door de eigenaar.
  • de helikopter staat wel degelijk nog steeds in het Belgisch register maar beschikt niet over een luchtwaardigheidsattest 
  • het toestel heeft nog nooit gevlogen, we beschikken ook niet over een foto van het toestel.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *