Bezig met laden...

Logboek

Don't push it, land it

Don't push it, land it

In een poging om het aantal helikopterongevallen verder te beperken hebben de ATSB (Australian Transport Safety Bureau), de CASA (Civil Aviation Safety Australia ) en de AHIA (Australian Helicopter Industry Association) samen een campagne opgezet om helikopterpiloten ertoe aan te zetten bij een abnormale situatie hun helikopter aan de grond te zetten.

De campagne 'Don't push it, land it' is een veiligheidsboodschap om alle piloten, ongeacht ervaring en aantal vlieguren, met welke helikopters dan ook, ertoe aan te zetten beter een voorzorgslanding te maken als er iets is waar ze aan twijfelen. Er is niets mis mee omwille van het weer of het toestel of zelfs omwille van zijn eigen gezondheidstoestand een voorzorgslanding te maken.

"Een helikopter heeft nu deze unieke mogelijkheid om bijna overal te kunnen landen; we zouden gek zijn om dit niet te gebruiken." zegt de ATSB Chief Commissioner, Mr Greg Hood, een van de promotoren van de campagne. En verder: "Als iets niet goed aanvoelt moet je niet verder pushen, maak gewoon een voorzorgslanding; anders kun je snel in situatie komen die kan leiden tot een crash of verplichte autorotatie. Een voorzorgslanding is het bewijs van professioneel vliegen." 

ATSB heeft een aantal fatale crashes onderzocht die konden vermeden worden als de piloot bij de eerste indicatie beslist had om te landen. De CASA heeft het engagement genomen om geen enkele piloot te vervolgen die een voorzorgslanding uitvoert. De piloot moet wel een 'PAN' call maken met de ATC en kan uit voorzorg ook de ELT activeren, na de veilige landing kan deze weer worden uitgeschakeld.

Een zelfde campagne werd door de HAI in 2014 in de US uitgerold onder het motto 'Land and Live'. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *