Bezig met laden...

Logboek

Volocopter luchttaxi vliegt over de Marina Bay in Singapore

Volocopter luchttaxi vliegt over de Marina Bay in Singapore

Volocopter, de Duitse pionier in UAM (Urban Air Mobility), heeft met succes haar eerste bemande vlucht gemaakt over de Marina Bay in Singapore.

Dit was de laatste test in een reeks vluchten die door de Singaporese autoriteiten geeist werden ter voorbereiding van een commercieel luchttaxi-systeem in de stadstaat Singapore. Volocopter gebruikte haar 2X model met een testpiloot aan boord en vloog ongeveer 1,5 km op 40 meter hoogte gedurende 2 minuten.

Het was een zeer stabiele vlucht en alle parameters waren positief. De Volocopter reeds in de voorbije weken een reeks testen achter de rug op de Seletar Airport van Singapore.

Volocopter en Skyports hebben in Singapore ook een volledige Voloport gebouwd die deel zal uitmaken van het netwerk welke de Volocopter zal gebruiken om passagiers te ontvangen, te boarden en te ontschepen. De infrastructuur zal ook gebruikt worden voor het onderhoud van de Volocopters.

De Singapore Economic Development Board faciliteert de UAM real-life test van Volocopter in Singapore en hoopt dat dit zal leiden tot een nieuwe business en job mogelijkheden in de stadstaat.

Onze vorige artikelen over Volocopter: klik hier 

Foto copyrights: Volocopter - Nikolay Kazakov 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *