Bezig met laden...

Logboek

Boeing's luchttaxi PAV crashte op 4 Juni

Boeing's luchttaxi PAV crashte op 4 Juni

Dat het niet allemaal rozegeur en maneschijn is in de wereld van de eVTOL werd op 4 Juni eens te meer bewezen. En dat Boeing niet zijn beste momenten beleeft is ook al geen geheim meer.

De Aurora Flight Science’s autonome Passenger Air Vehicle (PAV), het eVTOL prototype van Boeing crashte gedurende zijn vijfde testvlucht. De PAV vloog onbemand en maakte bij zijn crash geen slachtoffers of gewonden. 

Dit werd bevestigd door de woordvoerder van Aurora Flight Science, de dochtermaatschappij van Boeing die voor de eVTOL ontwikkeling instaat. Er was wel belangrijke schade aan het toestel. De crash gebeurde op 4 Juni 2019 in Manassas, Virginia, en heeft een onderzoek gestart naar de oorzaak van de crash. 

Boeing was weinig spraakzaam over deze crash met de PAV en stuurde geen persbericht uit. De woordvoerder bevestigde wel dat tussen de maidentrip en 4 Juni er drie succesvolle vluchten waren geweest met de PAV en dat de onderneming op basis van het resultaat van het onderzoek de nodige aanpassingen zal maken indien dit nodig zou zijn.

Video: maidenvlucht van de PAV op 22 Januari 2019

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *