Bezig met laden...

Logboek

IBA rapport toont lichte verbetering in de helikoptermarkt

IBA rapport toont lichte verbetering in de helikoptermarkt

IBA, een onafhankelijk advies- en studiebureau voor de luchtvaart, heeft bij het begin van dit jaar haar statusrapport vrijgegeven onder de titel: "How will the helicoptermarket evolve? January 2019"

De luchtvaartspecialist ziet vroege maar beperkte signalen die wijzen op het herstel in de helikoptermarkt. Deze evolutie komt door een beter gebruik van de bestaande vloot, de licht stijgende interesten en de opening van nieuwe markten waar helikopters worden ingezet. 

De markt wordt positief beinvloedt door de vraag naar helikopters in de offshore windmolenbusiness en brandbestrijding. Olie- en gas zijn blijkbaar voorbij hun dieptepunt van de voorbije jaren en er is zicht op licht herstel.

De vraag is vrij positief voor relatief lichtere, super medium helikopters van de nieuwe generatie (met vooruitstrevende technologie, zoals Airbus H175 en Leonardo AW189) in plaats van de zware, oudere generatie helikopters zoals de Airbus H225 en de Sikorsky S92, waarvoor geen vraag meer is. De leasemaatschappijen die deze helikopters bezitten pogen deze alsnog in te zetten in Asie en Afrika. 

Geografisch gezien laten China, Brazilie en Australie een stijgende vraag optekenen terwijl Europa en Noord-Amerika een vrij stabiele markt laten zien.

Het rapport van IBA kun je hier lezen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *