Bezig met laden...

Logboek

DB Schenker stapt in het kapitaal van Volocopter

DB Schenker stapt in het kapitaal van Volocopter

Een van de grootste logistieke bedrijven ter wereld, DB Schenker, stapt in het kapitaal van Volocopter en brengt de totale C-funding op €87 miljoen. De totale funding in Volocopter komt daarmee op €112 miljoen. 

In deze kapitaalronde stappen naast DB Schenker ook de Mitsui Sumitomo Insurance Group, MS&AD Ventures en TransLink Capital (Japan Airlines en Sompo Japan Insurance) in het kapitaal van de pionier in de lucht-stadsmobiliteit.

De CEO van DB Schenker, Jochen Thewes, ziet in de Volocopter technologie potentieel om een nieuwe dimensie toe te voegen aan logistieke trajecten. Vooral de autonome vluchten van de Volocopter hebben Thewes overtuigd van deze investering.  Voor Volocopter is de intrede van een wereldspeler op het logistieke toneel een versterking van zijn netwerk en van zijn geloofwaardigheid als eVTOL ontwikkelaar. 

Volocopter kondigt ook de uitbreiding aan van zijn Raad van Adviseurs met Jochen Thewes van DB Schenker, Yifan Li van de Geely Holding Groep, Dr Dieter Zetsche, ex-CEO van Daimler en van Martin Hubschneider, stichter van het softwarebedrijf CAS Software. Met de rijke industriële en financiële ervaring van de Raad van Adviseurs wil het management zijn toekomstige strategie afstemmen en uitzetten. 

Volocopter wil wereldwijd marktleider worden in de lucht-stadsmobiliteit en op termijn zijn aandelen op de beurs laten noteren.

Vorige artikelen in verband met Volocopter: klik hier

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *