Bezig met laden...

Logboek

Doek valt over helikopteroperator WIKING

Doek valt over helikopteroperator WIKING

Na een paar maanden onzekerheid is heeft curator Dr. Kaufmann een gedeeltelijke oplossing gevonden voor het insolvente Duitse WIKING Helicopter Service.

Per 15 december 2022 neemt Northern Helicopter GmbH uit Emden een aantal onderdelen van WIKING over:

  • Het handelsfonds,
  • Continuing Airworthiness Management Organisation (CAMO),
  • Approved Training Organisation (ATO)
  • Divisie 'Sea Pilot Offset', waaronder twee Airbus A145-helikopters die nodig zijn voor het transport van zeeloodsen.

Er worden zo'n 50 medewerkers overgenomen. Aan de koopovereenkomst die eind september werd getekend, zijn nog wel bepaalde opschortende voorwaarden verbonden. Northern Helicopter GmbH is een onderdeel van DRF Luftrettung.

Voor de andere afdelingen is geen overnemer of investeerder gevonden. De afdeling 'SAR' (Notfallrettung) is intussen reeds gesloten. De afdeling 'Offshore Crew Change' wordt onder curatele voortgezet tot het eind 2022 en dan gesloten, omdat het contract met de hoofdklant op dat moment ook eindigt.

De 44 betrokken werknemers zullen per eind van het jaar worden ontslagen, 18 werknemers hebben het bedrijf al op eigen verzoek verlaten of zullen binnenkort vertrekken.

Dr. Kaufmann legt uit: "We hebben talloze gesprekken gevoerd met investeerders in een breed M&A-proces. Over het algemeen waren er hier veel geïnteresseerden. Voor het gebied "Crew Change" kwam er echter uiteindelijk geen bindend aanbod van een geïnteresseerde partij. Dat is heel jammer, zeker voor de gemotiveerde medewerkers." WIKING Helikopter Service zat sinds voor deze zomer in een insolventieprocedure. 

Wiking Helikopter Service GmbH had zijn Leonardo AW139 (serie# 31843) in maart 2022 reeds verkocht aan SFS Aviation Co. Ltd. uit Thailand

 

Naschrift 7 oktober 2022

We vernamen ook dat de kleinere Britse afdeling van WIKING: 'Wiking Helicopter Service Ltd', waarin het Duitse Wiking een belang van 0,5% heeft, en ook in handen was van de Turkse Yildiz Groep (net als de Duitse WIKING) ook zal worden stopgezet.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *