Bezig met laden...

Logboek

Duitse luchtvaartindustrie spreekt zich uit over stads- en regionaal luchttransport

Duitse luchtvaartindustrie spreekt zich uit over stads- en regionaal luchttransport

De Duitse Luchtvaartindustrie (BDLI) is zich terdege bewust van de belangrijkheid van UAM (Urban & Regional Air Mobility) voor onze toekomstige mobiliteit en wil daarom nu de kans niet missen om een positie in deze nieuwe industrie te verzekeren.

In een rapport genaamd "Urban & Regional Air Mobility: our industrial-political position - 10/2020" heeft de BDLI samen met het Verband Unbemannte Luftfahrt een duidelijke boodschap en vraag geformuleerd aan de Duitse politiek.

Deze boodschap is geformuleerd rond 7 thema's:

  • het erkennen dat eVTOL's een strategische technologie zijn voor de toekomst
  • het beschermen van het investeringsklimaat en de ondersteuning van deze industrie
  • uitbreiden en flexibilisering van ondersteuning van deze industrie
  • intensiveren van investeringen in infrastructuur rond UAM
  • versnellen van de planning en goedkeuringen voor deze infrastructuur
  • vrijstelling van niet-fossiele vluchten van vliegbelastingen
  • de maatschappelijke acceptatie van UAM toestellen versterken

De Duitse luchtvaartindustrie wil zich duidelijk positioneren als de sterkste eVTOL industrie van Europa en rekent daarvoor duidelijk op de ondersteuning van de politiek. Bedrijven zoals Volocopter, Lilium en Airbus hebben zich gebundeld in de BDLI om hun stem duidelijk te laten klinken.

Het BDLI rapport is duidelijk, tegen het einde van dit decennium zal de luchtvaart er anders uitzien als vandaag. De corona pandemie zal deze evolutie nog verder versnellen. Maar het legale raamwerk voor deze ontwikkeling is er nog niet klaar voor. Zowel investeringen in ontwikkelingen, de bouw van de toestellen als de infrastructuur moeten nu worden ondersteund. Ook de invulling in het transportmodel en de acceptatie door de gebruikers zijn topics waar nu de nodige aandacht moet worden besteed door de politici.      

Om de luchtvaartindustrie te laten evolueren naar de 'niet-fossiele' luchttaxi's van de toekomst is het ook nodig om deze eVTOL's vrij te stellen van de vliegbelastingen.

Het is intussen duidelijk geworden, ook voor de vele start-ups' in deze nieuwe industrie, dat deze omwenteling in het stedelijk en regionaal vervoer niet zonder slag of stoot zal gebeuren. En de ondersteuning van overheid hierin is een must omdat naast de financiële en infrastructuur aspecten er ook een belangrijke maatschappelijke acceptatie nodig is.

Je kunt hier dit rapport nog eens nalezen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *