Bezig met laden...

Logboek

Hensolt lanceert een zwarte doos voor kleine helikopters

Hensolt lanceert een zwarte doos voor kleine helikopters

Het van oorsprong Duitse bedrijf, Hensoldt lanceert een nieuwe vluchtdatarecorder die met de meest recente sensortechnologie vluchtinformatie, video en audio kan opslaan. 

Het toestel is speciaal ontwikkeld voor kleinere helikopters, lichte vliegtuigen en UAV's. Het is klein, licht en verbruikt zeer weinig energie. Toch is het uitgerust met een gyroscoop, een accelerometer, een temperatuur sensor, een GPS ontvanger en een luchtdruk sensor. Daarnaast is ook een LCR100 interface voorzien om specifieke motorinformatie in te lezen.

De nieuwe vluchtrecorder SferiRec LCR (Lightweight Crash Recorder) combineert onder andere gegevens zoals hoogte, richting, motortemperatuur, snelheid en de stem van de piloot in een crashbestendig geheugen. Met een gewicht van ongeveer een kilogram hoort de Hensoldt LCR tot de lichtste vluchtdatarecorder op de markt. 

De opgeslagen informatie kan niet meer gewijzigd worden en kan uitgelezen worden via een simpele SD-kaart of een standaard ethernet interface. Deze informatie kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor opleiding, audit en onderhoudscontrole. De crashbestendige behuizing laat toe om de informatie ingeval van een crash maximaal te bewaren. 

De EASA ETSO certificatie is voorzien voor dit kwartaal. De eerste uitleveringen zijn voorzien in het derde kwartaal van 2019. 

Ondanks ons aandringen wilde Hensoldt geen indicatie geven over de prijs van de vluchtdatarecorder. Hensoldt bevestigt alleen dat de prijs van het toestel zeer competitief in de markt zal liggen. We publiceerden in 2014 een artikel over een andere lichtgewicht vluchtdatarecorder Appareo Vision 1000 en dat toestel wordt nu verkocht onder de $10.000.

Hensoldt is gegroeid uit de activiteiten van Airbus op gebied van defensie- en veiligheidselectronica. Intussen is het een zelfstandig globaal bedrijf geworden met 4.000 medewerkers en €1 miljard omzet. Hensoldt levert ook de vluchtdatarecorders voor de NH-90, de Tiger, de UH-1D en de CH-53 helikopters.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *