Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Osprey V-22 - Bell en SAF - Helikopter met vaccins crasht

Kort nieuws: Osprey V-22 - Bell en SAF - Helikopter met vaccins crasht

Bell - Boeing V-22 Osprey bereikt 600.000 vlieguren

De militaire vloot van de Bell-Boeing V-22 Osprey tilitrotors heeft begin maart 2021 de kaap van de 600.000 vlieguren bereikt. De vorige mijlpaal was het bereiken van 500.000 vlieguren en dat gebeurde op 7 oktober 2019.

In het totaal zijn meer dan 400 toestellen van het type operationeel in het Amerikaanse leger (Marine, Navy, Airforce) en bij het Japanse leger. Het toestel is reeds meer dan 30 jaar in dienst.  

Met een kost van $17,7 miljoen per CV-22 Osprey per jaar is deze tiltrotor verreweg de duurste helikopter van het leger. Om de rekening nog slechter te maken: de CV-22 vliegt per jaar gemiddeld 235 vlieguren; een vlieguur kost dan ook $75.320. Cijfers om stil bij te worden. Als je dit vermenigvuldigt met 600.000...

 

Bell Helicopters gebruikt duurzame brandstof voor zijn trainingshelikopters

Bell heeft aangekondigd dat het SAF (sustainable aircraft fuel) gebruikt voor zijn vloot trainingshelikopters en demo-helikopters. Bell is als lid van GAMA (Global Aircraft Manufacturers Association) toegetreden tot het SAF-initaitief van GAMA en wil hiermee laten zien dat helikopters ook met SAF kunnen vliegen en tegelijkertijd ook zelf een bijdrage leveren aan het milieu.

Bell onderzoekt ook andere manieren om het brandstofverbruik te beperken. Zo zijn de recente aankondiging van de BAPT (Bell Autonomous Pod Transport) en de EDAT (Electrically Distributed Anti-Torque demonstrator) de eerste successen in dit verband.    

Als je meer wilt weten over SAF. GAMA organiseert op 20 april 2021 de eerste European Business Aviation Sustainable Aviation Fuel (SAF) Summit. Dit is een online event waarvoor je je gratis kunt inschrijven op registration.safsummit.eu.

 

Helikopter van de Uruguayaanse luchtmacht met Pfizer-vaccins aan boord crasht

Afgelopen woensdagavond kwam een lading Pfizer vaccins aan in Uruguay. Het leger staat in voor de snelle distributie naar alle uithoeken van het land. Daarbij werd een Bell 212 Twin Huey helikopter ingezet om een lading van twee gekoelde boxen, met daarin samen 300 vaccins, naar de oostelijke staat Rocha, aan de Braziliaanse grens, over te vliegen.     

Na een mechanische storing tijdens de kruisvlucht moest de piloot een noodlanding maken, aldus het Ministerie van Defensie. Bij de noodlading crashte de helikopter en vloog in brand. De drie bemanningsleden konden uit de helikopter ontsnappen en werden met verwondingen naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht. De helikopter en Pfizer-vaccins gingen in de vlammen op.  

Foto Osprey: copyrights Helispot

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *