Bezig met laden...

Logboek

Bristow krijgt financiering voor 10 SAR-helikopters

Bristow krijgt financiering voor 10 SAR-helikopters

Helikopteroperator Bristow heeft aangekondigd dat het twee dertienjarige gewaarborgde uitrustingsfinancieringen is aangegaan voor een totaalbedrag van maximaal £145 miljoen met National Westminster Bank Plc ("NatWest").

De opbrengst van de financieringen zal worden gebruikt om de schuldenlast van de eerdere financieringsfaciliteiten voor apparatuur met Lombard North Central Plc te herfinancieren, de daardoor gefinancierde helikopter te herfinancieren en aanvullende financiering te verstrekken ter ondersteuning van de verplichtingen van Bristow onder zijn contracten met Britse Kustwacht waarbij een aantal nieuwe SAR-helikopters worden aangekocht.

De kredietfaciliteiten zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 worden gefinancierd. Na financiering zullen de kredietfaciliteiten een looptijd van dertien jaar hebben met terugbetaling in driemaandelijkse termijnen vanaf 31 maart 2023. De kredietfaciliteiten zullen NatWest een rente opleveren tegen een tarief dat gelijk is aan de Sterling Overnight Index Average plus 2,75% per jaar. De verplichtingen van Bristow zullen tegenover NatWest worden gewaarborgd door tien zoek- en reddingshelikopters (SAR).

Bristow is ook de operator van de Nederlandse kustwachthelikopters en zet daarvoor drie Leonardo AW189-helikopters in.

 

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *