Bezig met laden...

Logboek

SB>1 Defiant van Sikorsky/Boeing vliegt nu 205 kts

SB>1 Defiant van Sikorsky/Boeing vliegt nu 205 kts

Boeing en Sikorsky hebben weer een extra stap gezet met hun nieuwe Sikorsky-Boeing SB>1 Defiant.

Op 9 juni vloog de SB>1 Defiant met aan boord Sikorsky testpiloot Bill Fell en Boeing test piloot Ed Henderscheid een snelheid van 205 kts (380 km/u). Deze vliegtest ging door op het Sikorsky West Palm Beach Development Flight Test Center. 

Deze test is een onderdeel van een reeks vliegtesten die de mogelijkheden van de SB>1 Defiant verder uitbreidt. Nu de mijlpaal van 205 kts bereikt is heeft de Defiant op zijn minst qua topsnelheid de legendarische Black Hawk voorbijgevlogen. 

Voor Sikorsky Chief Test Pilot, Bill Fell is deze snelheid maar juist het begin en heeft de SB>1 Defiant nog veel meer mogelijkheden. Het bereiken van de nieuwe snelheden voor een vlucht op lage hoogte geeft de militairen meer mogelijkheden om zeer verscheiden gevechtssituaties aan te kunnen.

De SB>1 Defiant is een van de twee ontwerpen die het Amerikaans leger heeft weerhouden voor het FLRAA-programma. Dit onderdeel van het FLV (future vertical lift project) moet de keuze maken voor de toekomstige langeafstand-aanvalshelikopter van het Amerikaans leger. Deze winnaar van dit programma zal de opvolger leveren van de Sikorsky UH-60 Black Hawk utility helikopter.   

De andere kandidaat is de Bell V-280 Valor, een nieuw ontwerp van de V-22 Osprey, tiltrotor. Deze technologie die hoge snelheid, verticaal landen en grotere afstanden met elkaar verenigd vliegt reeds 18 maand en kon de militairen overtuigen van een aantal nieuwe technologieën. De militairen waren sceptisch en hadden de moeilijke ervaringen in het achterhoofd toen de V-22 Osprey, de allereerste tiltrotor, in dienst werd genomen.

Wait & see, wie dit belangrijk en zeer lucratief programma zal winnen!

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *